spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Ryanair, aşırı alkol tüketiminin önüne geçiyor

Seçtiklerimiz

Ryanair, sabah 10.00’dan önce havalimanlarındaki bar ve restoranlarda alkol satışının yasaklanmasını, uçaklarda ikram edilen alkollü içki sayısının ise iki adet ile sınırlandırılmasını istiyor.
 
RYNAİR YIKICI DAVANIŞLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÖNLEM ALIYOR
 
Ryanair, İngiltere seferlerinde yolcuların, Duty Free’den aldıkları alkollü içecekleri tüketmelerini yasaklamak da dahil olmak üzere alkolden kaynaklı yıkıcı davranışları önlemek için birtakım tedbirler alıyor.

 

Glasgow Prestwick ve Manchester’dan, Alicante ve İbiza’ya olan uçuşlarda yolcuların, uçakta gümrüksüz alkol ürünü almasına artık izin verilmiyor. 
 
"HAVAALANINDA İÇKİ SATIŞI HAVAYOLU GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATIYOR"
 
Yolcuya içki satarak kar elde eden havalimanlarının hava yolu şirketlerini güvenlik riskiyle karşı karşıya bıraktığını belirten Ryanair sözcüzü Kenny Jacobs, ”Havaalanları, havaalanı barları ve restoranlarında alkol satışına sınır koymadığı için uçuşlarda gecikmeler yaşanıyor. Bu, havaalanlarının ele alması gereken bir konu. Biz, özellikle sabahın erken saatlerinde ve uçuş ertelemerinde yolcuya alkol satışının yasaklanmasını istiyoruz. Avrupa’daki en büyük havayolu şirketi olan Ryanair’in bir numaralı önceliği; müşterilerinin, mürettebatın ve uçağın güvenliğidir. Bu nedenle kargaşaya yol açan veya alkolün etkisi altındaki yolcuların taşınmasına ilişkin katı kurallar uyguluyoruz. Bütün uçuşlarımız kısa mesafeli olduğu için kabinde çok az alkol servisi yapıyoruz. Havalimanlarında aşırı alkol tüketimini ve bunun uçuşlarda yarattığı sorunları önlemek için önleyici tedbirler alınaması gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.
 
VAKA SAYISI YÜZDE 600 ARTTI
 
Sivil Havacılık Otoritesi verilerinin, 2012-2016 yılları arasındaki uçuşlarda yaşanan olumsuz davranışlarda yüzde 600 artış olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Ryanair, yakın tarihli bir araştırmada, İngiltere merkezli havayolu şirketlerinde çalışan kabin ekibinin yüzde 87’sinin, uçuş sırasında veya havaalanlarında sarhoş davranışlarına tanık olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika