spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Rusya-Türkiye arasında charter seferler artıyor

Seçtiklerimiz

Rusya’nın önde gelen tur operatörlerinin sözcüleri, Türkiye charter uçuşlarını önümüzdeki günlerde daha da arttıracaklarını açıkladı.
 
INTOURİST SEFERLERİ ARTTIRIYOR
 
Konuyla ilgili olarak TourDom’a açıklama yapan Intourist Satış Direktörü Sergey Tolchin, 10 Haziran’dan itibaren THY ile yaptıkları haftalık sefer sayısını 10’a çıkaracaklarını açıkladı. Intourist’in ayrıca, temmuzdan itibaren Siberia Airlines ile Türkiye’ye yapılan uçuş sayısını da 14’e çıkaracağı açıklandı. Tolchin’in verdiği bilgilere şirket, AtlasGlobal ile günde 6, iFly ile günde 5, Yemal ve Red Wings ile de günde 1-2 sefer düzenleyecek. Tolchin, bu sayede toplam kapasitelerinde yüzde 20 artışa gittiklerini açıkladı.
 
”UMARIM UÇAK SIKINTISI YAŞANMAZ”
 
Turizmguncel’de yer alan haberde, Rus seyahat uzmanlarının belirttiğine göre, Rusya’daki Türkiye talebi beklenenin üzerine çıkmış durumda. Sergey Tolchin, talebin ve buna bağlı olarak artan kapasiteler karşısında uçak sıkıntısı yaşanmamasını umduğu belirterek, ”Özellikle Dünya Kupası’nın oynandığı dönemde uçak sıkıntısı yaşanabilir.” dedi.
 
CORAL VE ANEX DE ARTTIRDI
 
Rusya’nın önde gelen oyuncularından Coral Travel’ın, bu yıl Moskov’dan Türkiye’ye planladığı kapasitesini geçen yıla kıyasla yüzde 141 oranında arttırdığı belirtiliyor. Anex Tour ise Moskova’dan yaptığı Türkiye seferlerine haftada iki İzmir uçuşu ekledi.
 
MAMMADOV’DAN UYARI
 
TBS Group Genel Müdürü Rashad Mammadov ise, kritik bir noktaya dikkat çekiyor. Tur operatörlerini yüzde 40’a varan oranlarda kapasite arttırdığına dikkat çeken Mammedov, ”Tur operatörleri kapasiteyi arttırdıkça talebin de artacağını düşünüyorlar. Ancak Rosaviatsiya’nın nisan ayında düşürdüğü kapasitenin büyük bölümünün Antalya olduğu unutulmamalı. Dolayısıyla tur operatörleri volümü arttırmanın arızi sonuçları ile karşılaşabilirler.” dedi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika