spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Rusya’nın hayalet uçak’ları böyle görüntülendi

Seçtiklerimiz

Rusya’nın beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarının Suriye’ye konuşlandırıldığı yönündeki haberler henüz doğrulanmamışken, İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, ülkenin uydu operatörlerinden birinin söz konusu uçaklara çok benzediği söylenen hava araçlarının görüntülerini çektiğini yazdı.
 
İSi operatörüne ait olan Eros B isimli İsrail uydusu, Rusya’nın Suriye’deki terörist gruplara yönelik operasyonlarda kullanılan uçaklarının konuşlandırıldığı Hmeymim üssündeki birkaç hava aracının görüntüsünü çekti. Haberde, bu bu hava araçlarından ikisinin Rusya’nın beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarına çok benzediği belirtildi.
 
Suriye’ye Rus hayalet uçakları Su-57’lerin konuşlandırıldığına ilişkin iddialar 21 Şubat’tan beri çeşitli haber kaynaklarında yer alıyor. Fakat Rusya Savunma Bakanlığı’ndan, bu iddiaları doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama yapılmış değil.
 
Hem hava hem kara hem de denizdeki hedeflere karşı yüksek bir saldırı gücü olan Su-57 uçaklarının, radar cihazları ile tespit edilmesi neredeyse imkansız.
 
Söz konusu uçakların Suriye’ye gönderilme nedenleri hakkında tartışmalar sürerken, Rus parlamenter Vladimir Gutenev de Sputnik’e demecinde, komşu ülkelerin uçaklarının Suriye’nin hava sahasını devamlı olarak ihlal edilmesi nedeniyle Su-57’lerin bu durumu kontrol altına almak için bir çeşit baskı aracı olarak Hmeymim’e konuşlandırılmış olabileceğini söylemişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika