spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Rusya’da uçak yandı: 3 ölü  44 yaralı

Seçtiklerimiz

Rusya’nın Surgut bölgesinde kalkış yapmak için pistte hareket eden uçak aniden yandı. Patlama ve sonrasında meydana gelen yangında 3 kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi de yaralandı. Mürettebatla birlikte 134 kişinin bulunduğu uçakta can pazarı yaşanırken, yaralılardan 4’ünün durumunun da ağır olduğu belirtiliyor.

       

Olağanüstü Hal Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Rusya’nın Sibirya bölgesi Surgut Havalimanında kalkış yapmaya çalışan Tu-154 tipi uçakta henüz belirlenmeyen nedenden dolayı kalkış yapmadan önce motorlarının birinin alev aldığı kaydedildi.

       

Rusya Ulaştırma Bakanı Igor Levitin havaalanı yetkilileri ve kurtarma ekiplerinin çok başarılı bir çalışma ortaya koyduklarını ve olayın bir faciaya dönüşmesinin önüne geçildiğini belirtti.

       

Uçakta Rusya’nın popüler pop müzik gruplarından Na-Na topluluğunun bulunduğu gelen bilgiler arasında. Dokuz çocuğun bulunduğu uçakta biri karbonmonoksit ile zehirlendi. Uçağın yangın sonucu tamamı ile zarar görürken, yolcuların panik yaşadığı, bazılarının da alevlerden çıkmaya çalıştığı ifade ediliyor.

       

Yaşanan olayla ilgili inceleme başlatılırken, Rusya Soruşturma Komisyonu Başkanı Vladimir Markin, yangün güvenliği, havayolu operasyonları ve diğer konular başta olmak üzere olayla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlattı.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika