spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Rusya’da Türkiye Turlarına %10 Zam Geldi

Seçtiklerimiz

Rusya’da 1 Eylül’de okulların açılmasının ardından başlayacak "kadife" tatil sezonu için önemli açıklamalar geldi: Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye turlarına ruble bazında yüzde 10 zam geldiğini duyurdu. Fiyat artışının nedeni olarak uçak yakıtına gelen zam, rubledeki değer kaybı ve otellerin daha az "son dakika turu" arzı gösterildi.
 
Bu arada ATOR, sonbaharda Türkiye’nin sahillerinde tatilin maliyetini de hesapladı. Buna göre, bir çocuklu, üç kişilik ailenin, bir hafta "her şey dahil" otelede, charter uçak bileti de pakete dahil olmak üzere harcaması 50 bin rubleden (yaklaşık 4 bin 500 lira, ya da 750 dolar) başlayacak. "Son dakika" satışları olmazsa bu rakam 63 bin rubleyi bulacak. Eğer aynı paket beş yıldızlı otel için hespalanırsa fiyat 75 bin 500 rubleyi buluyor.
 
Öte yandan Sputnik’in haberine göre Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR),normalde Türkiye’ye yapılacak turlarda Eylül ayında mevsimsel fiyat düşüşü beklendiğini ancak, bu sonbaharda Türkiye’ye yapılacak turların fiyatının, Eylül 2017’ye göre biraz daha pahalı olacağını belirtti.
 
Tur operatörleri, Dünya Kupası 2018’in sonunda Türk turlarına olan talebin canlanmasına dönük tahminlerinin gerçekleştiğini ve büyümenin ortalama olarak % 15’ten% 25’e çıktığını kaydetti.
 
Bununla birlikte, piyasanın önde gelen tur operatörleri, kadife mevsiminde tur satışlarının çok fazla olduğunu ve popüler otellerde boş oda bulma sorunu yaşandığı bilgisini de paylaştı.
 
Tur operatörleri ayrıca, Türkiye’ye yönelik turlarda, döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle rezervasyon hızındaki yavaşlamaya rağmen, tüm beklentilerin haklı çıktığını ve çok başarılı sayılabilecek bir sezon geçirdiklerini belirtti.
 
Uzmanlar, Türkiye’ye turların sonbahara bırakılmaması gerektiğini belirterek uçak yakıtı fiyatındaki artış ve Türk hükümetinin sağladığı yakıtın daha az sübvanse edilmesi nedeniyle, geçen yılın aynı dönemine göre turların maliyetinde yaklaşık% 10’luk bir artış olması olasıdır uyarısında bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika