spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Rusya’da Erzurum Bilinmiyor

Seçtiklerimiz

Erzurum Palandöken’de bulunan Dedeman Skı Lodge Otelinde yabancı turizm acentaları temsilcileri bir araya geldi. KUDAKA tarafından organize edilen programda Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, turizme önem verdiklerini belirtti. Erzurum’un turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Vali Öztürk, özellikle kış turizmin de büyük beklentiler de olduklarını söyledi.

Vali Öztürk’ün konuşmasının ardından katılımcı yabancı turizm acentaları temsilcilerine söz hakkı verildi.

Söz alarak kürsüye çıkan Rusya’da faaliyette bulunan Ria Novosti Haber Ajansı’nın muhabiri ve turizm görevlisi Aliona Palajçenko, kayak ve kış sporlarında önde gelen kentlerden biri olan Erzurum’un kendi ülkelerinde pek bilinmediğini belirterek, tanıtım eksikliğinin giderilmesini istedi.

Aliona Palajçenko, “Ben Erzurum’a gelmeden önce internetten bir araştırma yapayım dedim. Baktım internette bizim ülkemiz de yani Rusya’da Erzurum’la ilgili hemen hemen hiç bir şey yok. Bizim ünlü Rus yazar Aleksandr Puşkin’in Erzurum hakkında yazdıklarının haricin de tanıtım anlamında bir şey göremedim. Bu çağda, internetin bu kadar ilerlediği bir dönem de kış sporlarını seven Rus’ya da Erzurum’la alakalı bir şey bulunmuyor.

Bu tanıtım eksikliği. Erzurum’un kendisini her yerde tanıtması gerekmektedir. Burada Palandöken gibi bir kayak için ideal yer var. 2011 UNİVERSİADE burada yapıldı. Kış oyunları için ideal tesisler bulunmakta. Ancak tanıtım eksikliği nedeniyle bunlar bilinmiyor.” diye konuştu,

Aliona Palajçenko, tanıtım eksikliği nedeniyle Erzurum’un komşu ülke Türkiye’nin az bilinmesinden dolayı Rusların kayak için genellikle İsviçre ve Avusturya’ya gittiklerini söyledi.

Toplantı’da söz alan diğer Rus ve İranlı acenta temsilcileri ise tanıtım eksikliğine değinerek Palandöken’de ki oteller de özellikle görsel anlamda Rusça ve Farsça olarak materyalların bulunmadığını bunun bir eksiklik olduğunu dile getirdiler.

Vali Öztürk, eksikliklerin notunu alarak, “Bir daha gelişiniz de bu eksikliklerin en aza indirildiğini göreceksiniz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika