spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Rusya arızadan sonra ilk kez Soyuz’u fırlattı

Seçtiklerimiz

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "Perşembe günü saat 03:15’te Soyuz 2-B1 roketi Rus ordusu için bir uyduyla birlikte başarıyla fırlatıldı" ifadeleri kullanıldı.Açıklamaya göre, uydu yörüngeye başarılı şekilde ulaştı. Bu fırlatma işlemi bu yıl içinde 3. oldu.
 
Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin de Twitter’da 11 Ekim’de yaşanan kazadan sonra ilk kez Soyuz ailesinden bir roket fırlatıldığını yazdı.

 

ARIZANIN ARDINDAN ERTELENMİŞTİ


Uydunun fırlatılması 19 Ekim’de planlanıyordu, ancak arızadan sonra ertelenmişti.Uzay istasyonu Konstantin Kreidenko’nun AFP’ye yaptığı açıklamaya göre, arıza yaşanan olayda daha eski bir Soyuz-FG roketi kullanılmıştı. Bugünkü fırlatma işleminde kullanılan roket diğeriyle prensipte aynı, ancak üçüncü aşamada daha az motor gücüne sahip.

Rusya 2020 itibariyle UUİ’ye yönelik uçuşlarda 20yıldır kullanılan Soyuz-FG’ler yerine Soyuz-2.1 serisini kullanmaya geçecek.

Aleksey Ovçinin ve NASA’dan astronot Nick Hague UUİ’ye fırlatıldığı sırada Soyuz MS-10 uzay aracının roketinde arıza çıkmıştı. Çıkan arıza sonrasında Ovçinin ve Hague paraşütle atlamış ve uçuşlar askıya alınmıştı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika