spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Rus milyarder, ‘uzaylı’ bulmak için 100 milyon dolar bağışladı!

Seçtiklerimiz

Uzaylıların olduğuna inanan Milner bunun için 100 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

İkilinin başlattığı proje ile ABD ve Avustralya’da iki ayrı radyo teleskopu kurulacak ve 9 milyon gönüllü sürekli uzayı tarayacak. Milner evrende bulunacak uzaylılara en ilginç mesajı göndereni 1 milyon dolarla ödüllendirecek.

Milner açıklamasında, tüm Samanyolu ve 100 komşu galaksinin taranacağını söyledi. Milner’e göre onlarca yıldır yapılan çalışmalardan farklı olarak sahip olunan teknolojik imkanlar uzayda yeni yaşamların keşfine izin veriyor.

Uzayda yaşamlar konusunda çalışmaları ile ünlü SETI araştırma grubundan Dan Werthimer, bu şekilde bir bağışı hayal bile edemediklerini, yıllık bağışların toplamda 2 milyon doları geçmediğini söyledi. Werthimer teknolojik gelişmeler ve sağlam bir bütçe ile çalışmalarına hız vereceklerini belirtti.

DÜNYA’YA BENZER GEZEGEN VE UZAYLILAR MESELESİ?

Geçtiğimiz günlerde NASA’nın (Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi) internet sayfasında ilginç bir haber yer aldı. Haberde Dünya’ya benzeyen yeni bir gezegenin keşfedildiğinden söz ediliyordu. Büyüklük ve muhteva yönünden dünyaya benzediği kaydedilen gezegenin, yüzey sıcaklığı iki bin dereceyi buluyormuş.

Daha önce de buna benzer başka haberler yer almıştı. Yani dünyaya benzer başka gezegenlerin bulunduğu, hatta buralarda hayat şartlarının da olabileceği yönünde açıklamalar serdedilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika