spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Rus havacılık şirketleri KDV artışı istemiyor

Seçtiklerimiz

Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği (RSPP), uçak şirketleri için mevcut düzeydeki verginin kalması için Başbakan Mihail Mişustin’in kapısını çaldı.
 
Vedomosti gazetesinin haberine göre RSPP Başkanı Aleksandr Şohin, 22 Eylül tarihli bir mektupla Başbakan Mişustin’den Moskova üzerinden yapılan hava seyahatlerinde KDV oranındaki artışı 2024 yılına kadar ertelemesini istedi. 
 
Habere göre, 4 yıl önce iç hat uçuşları için KDV oranı yüzde 10 yapıldı. Bu oran 2020’nin sonuna kadar geçerli olacak ve sonrasında ikiye katlanacak. Başkenti atlayan uçuşlar için geçerli olacak. Mektubu yazan Rus uçak şirketleri yöneticileri, oranın ikiye katlanmasının hava yollarını fazladan 30 milyar ruble ödemeye zorlayacağına, bunun da koronavirüs krizinden çıkış bağlamında bütçelerine çok ağır bir darbe olacağı görüşünde.
 
Bu arada, Maliye Bakanlığı, RSPP’nin önerisine karşı çıkıyor. Bakanlığa göre, KDV federal bütçenin önemli kaynaklarından biri olarak biliniyor. 
 
Ulaştırma Bakanlığı da, ülke içindeki tüm hava taşımacılığında KDV oranını sıfırlamak için daha radikal önlemler öneriyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika