spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

ROLLS-ROYCE iş havacılığı motorları gökyüzün’de

Seçtiklerimiz

İki adet Rolls-Royce Pearl® 700 motoru, yeni Gulfstream G700’e gökyüzündeki ilk yolculuğunda güç sağladı. Rolls-Royce iş jeti motoru portföyünün en güçlü üyesi olan bu özel tasarım motor, dünyanın en geniş iç hacmine sahip iş jeti olan Gulfstream’in en iyi uçakları için özel bir güç santrali niteliğinde.
 
Bu ilk uçuş için 30/70 sürdürülebilir havacılık yakıtı karışımı kullanan Gulfstream G700, Gulfstream’in ABD’nin Georgia eyaletindeki Savannah şehrinde bulunan merkezinden yerel saatle 13:19’da havalandı ve 2 saat 32 dakika sonra iniş yaptı. Hem uçak hem de motorlar, sertifikasyon öncesinde yoğun bir uçuş test programına tabi tutulacak.
 
Rolls-Royce İş Havacılığı Direktörü Dr. Dirk Geisinger konuyla ilgili olarak, "Bu başarıya imza attığımız için hepimiz gerçekten gurur duyuyoruz.

En yeni teknolojiyi yansıtan Pearl 700 motoru, Gulfstream G700 için biçilmiş kaftan. Motorumuz uçağın benzersiz bir ultra uzun menzil-hız ve performans kombinasyonu sunmasına yardımcı olacak. Şimdiden 1.500’den fazla saat test yaptık ve 5.000 döngüye ulaştık. G700 uçuş test programını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

 
Günümüzde 3.200’den fazla iş jeti gücünü Rolls-Royce motorlarından alıyor. Şirket, bu piyasada dünyanın lider motor tedarikçisi konumunda. Pearl 700, 2018’de lansmanı yapılan en son teknoloji ürünü Pearl motor ailesinin en yeni üyesi ve son on yılda Rolls-Royce tarafından sunulan yedinci yeni sivil havacılık motoru.

Gulfstream’in en gözde uçaklarına güç sağlamak üzere Pearl 700’ü seçmesi, Rolls-Royce’un lider iş havacılığı motoru üreticisi olarak konumunu güçlendiriyor. Motor, Almanya’nın Dahlewitz kentindeki Rolls-Royce İş Havacılığı Motorları Mükemmeliyet Merkezi’nde geliştirildi.

 
Pearl 700, iş havacılığı sektöründe mevcut en verimli çekirdek olan Advance2 motor çekirdeğini yeni düşük basınçlı sistemle birleştirerek BR725 motoruna kıyasla 8.278 kg ağırlıkla kalkıştaki itiş gücünde yüzde 8 artış sağlıyor.

Motor, sınıfında lider düşük gürültü ve salınım performansını korurken yüzde 12 daha iyi itiş-ağırlık oranı ve yüzde 5 daha fazla verimlilik sunuyor. Sonucunda oldukca verimli ve uçağı ses hızı kadar hızlı (Mach 0.925) itebilen bir motor olarak tanımlanıyor.

 
Motor, Rolls-Royce’un Advance2 teknolojisi test motoru programlarından türetilen yenilikçi teknolojileri günümüz iş havacılığının önde gelen motor ailesi olan Rolls-Royce BR700’ün kendisini kanıtlamış özellikleriyle bir araya getiriyor.

Bunlar arasında yüksek verimli, diskli 51,8 inçlik bir fan; piyasanın en iyi değeri olan 24: 1 basınç oranına ve altı diskli aşamaya sahip bir yüksek basınç kompresörü; ultra düşük salınımlı bir ihtirak sistemi iki aşamalı sipersiz bir yüksek basınçlı türbin ve sektördeki en verimli ve kompakt yapıya sahip, gelişmiş dört kademeli bir düşük basınçlı türbin yer alıyor.

 
Pearl motor ailesi, dijital kabiliyetlerdeki gelişmeler sayesinde ürün ve hizmetin birbirinden ayırt edilemeyeceği bir gelecek öngörüsüne sahipRolls-Royce’un IntelligentEngine vizyonunun bir parçası. Motor ailesi, gelişmiş titreşim algılaması sunan yeni nesil Motor Sağlığı İzleme Sistemi`nin yanı sıra gelişmiş bir uzaktan motor tanımlama özelliğinin eklenmesiyle daha da güçlendi.

Ayrıca çift yönlü haberleşme özelliğine de sahip Böylecemotor izleme özelliklerinin yerden ve uzaktan kolaylıkla yeniden yapılandırılması sağlanıyor.

Bulut tabanlı analiz, akıllı algoritmalar ve yapay zeka, müşterilerimiz için yüksek seviyede ulaşılabilirlik ve daha fazla güven sağlama konusunda giderek artan bir rol oynamaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika