spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Roket Motoru Test Sırasında İnfilak Etti

Seçtiklerimiz

Havacılık şirketi SpaceX, geçtiğimiz günlerde test sırasında infilak eden Merlin roket motoruna ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Şirketin Texas’taki tesisinde gerçekleşen olayda herhangi bir yaralanma olmadığı ve olayın fırlatma takvimine etki etmeyeceği ifade ediliyor.
 
Elon Musk, Türksat’ı uzaya gönderecek!


SpaceX roket motoruna olanları araştırıyor Gelecek yıl bir Falcon 9 fırlatmasında kullanılmak üzere tasarlanan söz konusu  Merlin motorunun infilak ettiğinde bir yeterlilik testinin gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bu testler sayesinde milyon dolarlık roketlerin ve taşıdıkları yüklerin beklenmedik olaylar yaşamasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
 
Öte yandan sorunun tek bir motorda mı yoksa genel  Merlin iticisi sisteminde mi oluştuğu konusu hala açıklığa kavuşmuş değil. Falcon 9’lar ilk aşamada bunların dokuzunu kullanıyor. Bu ay ilk fırlatması gerçekleştirilecek olan Falcon Heavy ise ilk aşamada bunların yirmi yedisini kullanmakta. Şirket Mars’a gidecek aracı içinse Raptor adıyla yeni bir motor tasarımı kullanacak.

 
Şirket bu yıl 16 başarılı görev ile, 2016 yılında gerçekleştirilen fırlatmaların iki katı daha fazla başarı elde etti. Ayrıca bu yıl bitmeden, üç Falcon 9 fırlatmasının daha gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika