spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Rallye Aero France, Türkiye Semalarında Uçacak

Seçtiklerimiz

Tanıt- Yükselt – Köprü kur- Güçlen” sloganıyla, 1995’den beri aralıksız her yıl düzenlenen Rallye Aero France sportif havacılık rallisine mensup üç farklı modelden oluşan 18 amatör uçaklık kafile 18-23 Haziran tarihleri arasında Türkiye semalarını renklendirecek.
 
23 yıldır süren Rallye Aero France sportif havacılık rallisi birçok ülkeden pilotları bir araya getiriyor. Çeyrek asra yakındır süren rallinin başarısı, komitenin ve ralliyi konuk eden ülkelerin ev sahiplerinin çalışmaları ve çabalarından kaynaklanıyor. Ralliye katılan pilotların takım ruhuyla çalışması ve uçuşlarını bu anlayış ile sürdürmeleri başarıyı beraberinde getiriyor.  Havacılık rallisi Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan çok sayıda gönüllünün desteği ile gerçekleştiriliyor.
 
Her yıl olduğu gibi bu sene de Fransa’dan havalanan 36 kişiden oluşan, 18 uçaklık ralli ekibi Slovenya’da bir gece konakladıktan sonra Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan üzerinden Türkiye’de olacak. İstanbul’da üç gün, Kapadokya’da iki gün geçiren ralliciler Türkiye’den sonra Gürcistan’da üç gün geçirip dönüşe geçecekler. Dönüş rotasında ise Türkiye’nin tüm Karadeniz hattı izlenerek, Burgas Viyana yolu ile Avusturya Verdun’da ralli sonlanacak.
 
Rallye Aero France’in Başkanı Claude Lemee konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi; “Rallye Aero France olarak 1995 yılından bugüne 23 yıldır 66 ülkede misafir olduk, her rallide ortalama beş ülke üzerinden uçuyoruz.

Bu yıl ki ralliye katılan tüm pilotlarımız ve ben hep birlikte ilk kez Avrupa ve Asya’nın buluştuğu nokta İstanbul Boğazı üzerinden geçeceğimiz için çok heyecanlıyız. Barış ve kardeşlik için İstanbul boğazını uçaklarımız ile renklendireceğiz. Tarihi ve kültürü ile dünyanın en güzel şehirlerinden olan İstanbul’da ve doğal güzelliğini çok merak ettiğimiz Kapadokya’da konuk olacağımız için kendimizi şanslı hissediyoruz.

Her zaman söylediğim gibi ‘Benim evim, ormanım, köyüm, gökten görülen dünyamız’ bunun için yaşıyorum diyebilirim. Katılımcılarımıza diğer ülkeleri, diğer ufukları ve diğer havacılık kulüplerinin deneyimlerini katarak zenginleştirmek, ralliyi başka ülkelerin de katılımıyla genişletmek en büyük hedefimiz. Ekipçe Türkiye’nin zengin coğrafyasına mensup kuzey kıyılarında 4778 metreyi bulan irtifaları aşıp Kafkasya’ya ulaşacağız

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika