spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Radyoaktif ilaç sorunu çözülemedi

Seçtiklerimiz

Politis gazetesi “Radyoaktif İlaçlar Viyana’da Kaldı… Miktar İzin Verilenden Fazla” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, Rum Sağlık Bakanlığı’nın, eskiden Kıbrıs Rum Hava Yolları’nın getirdiği radyoaktif ilaçların güneye taşınmasına devam edilmesi için bulduğu çözümün pek de uygun olmadığının görüldüğünü belirtti.

Lufthansa Hava Yolları ile Viyana üzerinden getirilmesi planlanan ilaçların, her uçuş için izin verilen miktardan fazla olduğu için sadece yarısının güneye ulaştığını kaydeden gazete, Kıbrıs Hava Yolları kapanmadan önce ilaçların iki farklı uçuşla adaya getirildiğini anımsattı.

Özel sektörün ilaçlarını hafta sonu normal bir şekilde teslim aldığını aktaran gazete, iki devlet hastanesininse siparişleri uçuş dışı kaldığı için yine ilaçsız kaldığını belirterek, ilaçların dün akşam adaya gelmesinin beklendiğini yazdı.

Gecikmelerle hem randevuların aksadığını, hem de tedavilerin daha sonraki günlere aktarılmasıyla yoğunluk yaşandığını belirten gazete, zaman geçtikçe ilaçların verimliliğinin de azaldığına dikkat çekti.

ŞİRKETİN KAPANMASININ NEDENLERİNİ ARAŞTIRACAK KOMİTE OLUŞTURULUYOR

Simerini gazetesi ise Kıbrıs Hava Yolları’nın kapanmasının nedenlerini araştıracak bağımsız bir komite oluşturulacağını yazdı.

Habere göre Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs Hava Yolları’yla ilgili bağımsız bir araştırma yapılması niyetinin olduğunu söyledi.

Gazete edindiği bilgilere göre Anastasiadis’in, Davos’tan döner dönmez konuyla ilgili açıklamalarda bulunacağını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika