spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Radar, cebimize girdi!

Seçtiklerimiz

Gökyüzünde süzülen uçaklara gözü takılan pek çok kişinin aklına ilk gelen soruların başında "Acaba nereye uçuyor?" sorusu gelir. Bunu göz önünde bulunduran yazılım şirketleri akıllı telefonlar için "FlightRadar24 Pro" adlı uygulamayı geliştirdi.

Yazılımı yükleyenler, uygulamayı başlattıktan sonra telefonlarının kamerasını gökyüzüne doğru tuttuğunda o anda geçmekte olan uçağın rotasını, kuyruk numarasını, modelini ve bulunduğu yüksekliği anında öğrenebiliyor.

GEMİLERİN DE ROTASINI GÖSTERİYOR

iPad ve iPhone versiyonu 2.39 euroya satılan uygulamanın Android sürümü 2.49 euroya alınabiliyor. Gemiler için de buna benzer fonksiyonları olan "MarineTraffic" adlı uygulamayı geliştirenler yazılım şirketleri, bu uygulamayla da yolu sık sık liman ve sahillere düşenleri sevindirecek gibi görünüyor.

iPhone ve iPad versiyonu 2,99 euroya satılan uygulama, Andoroid işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlara ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Uygulamayı çalıştırıp sefer halindeki bir gemiye doğru tutanlar, anında ilgili geminin adını, hangi ülkeden bandıralı olduğun ve rotasını öğrenebiliyor. Uygulama bunun haricinde gemilerin uzunluğu ve genişliği gibi bilgiler veriyor ve çeşitli fotoğraflarını gösteriyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika