spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Qatar Güney Afrika rotalarının kapasitesini arttıracak

Seçtiklerimiz

Doha-merkezli hava yolu şirketi 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren Cape Town’a her gün uçuş yapacak
 
Qatar Airways Güney Afrika’daki üç varış noktasına da (Johannesburg, Cape Town ve Durban) 787 Dreamliner uçakları ile hizmet sunacak
 
Qatar Airways, yeni varış noktası Durban uçuşlarının başlaması ve eş zamanlı olarak Johannesburg uçuş frekansının artması ile birlikte Güney Afrika’daki uçuş ağının daha da genişleyeceğini duyurdu. Hava yolu şirketi Cape Town uçuşlarının da sıklığını arttıracak ve haftada 5 defa yapılan uçuşlar artık her gün yapılmaya başlanacak.
 
Hava yolu şirketi, Johannesburg aracılığı ile Durban’a 17 Aralık 2015 tarihinden itibaren haftada dört uçuş daha ekleyecek. Böylece Johannesburg’a yapılan uçuşların toplam sayısı haftada on iken günde ikiye çıkacak. 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren ise, yoğun 2015/16 kış seyahat sezonu öncesinde Qatar Airways, Cape Town’a her gün uçuş yapmaya başlayacak. 
 
Yeni başlayan Durban uçuşları ile Güney Afrika’ya yapılan ilave uçuşlar, iş ve tatil amaçlı seyahat edenlere Avrupa ve Uzak Doğu’da bulunan Londra, Paris, Manchester, Frankfurt, Madrid, Pekin, Bangkok, Jakarta, Hong Kong gibi popüler noktalara mükemmel bir bağlantı sunacak.
 
Durban, Ocak 2005’de uçuşların başladığı Johannesburg ve Cape Town’un ardından Qatar Airways’in Güney Afrika’daki üçüncü rotası olacak. Üç rotada da Boeing 787 Dreamliner hizmet verecek.
 
Qatar Airways Group CEO’su Ekselansları Sayın Akbar Al Baker hava yolu şirketinin yeni merkezi olan son teknoloji ile donatılmış Hamad Uluslararası Hava Limanının Güney Afrika’dan gelen yolculara hızlı ve uygun bağlantılar sunduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Durban, Güney Afrika’nın önemli bir geçiş noktası ve bu rotanın Afrika kıtasındaki diğer rotalarımız gibi memnuniyetle karşılanacağından eminiz.”
 
“Qatar Airways olarak, yolcularımıza hem yerde hem de havada modern filomuz ile en iyi hizmetleri sunmayı amaçlıyoruz. Yolcularımıza ayrıca, iş ve tatil amaçlı seyahat edilen varış noktalarından oluşan güçlü bir küresel ağ sunuyoruz. Durban şehri geniş rota haritamıza yeni bir ilave olacak.”
 
Afrika, Qatar Airways’in küresel ağını genişletme stratejisi açısından oldukça önemli. Hava yolu şirketi şu anda Afrika’da 19 noktaya haftada 140 uçuş gerçekleştiriyor. 2011 yılından beri, hava yolu şirketi küresel uçuş ağına şu Afrika rotalarını ekledi: Entebbe (Uganda); Kigali (Ruanda); Kilimanjaro (Tanzanya); Maputo (Mozambik); Addis Ababa (Etiyopya); Cibuti Uluslararası Havalimanı (Cibuti) ve Asmara (Eritre).
 
Yeni Durban rotasında Qatar Airways’in, koltukların 180 derece yaslanarak yatağa dönüşebildiği Business Sınıfı ve Ekonomi Sınıfıyla toplam 254 koltuk kapasiteli Boeing 787 Dreamliner modeli uçakları faaliyet gösterecek.
 
Hava yolu şirketinin 787 modeli uçakları, yolcuların internet veya SMS aracılığıyla yerdeki arkadaşları ve iş arkadaşlarıyla iletişim halinde olabilmelerini sağlayan kablosuz hizmetleri ile türünün ilk örneği. 787 Dreamliner’lar ultra lüks müşteri hizmetini ve deneyimini tamamlıyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika