spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Porto turizmde THY ile uçuyor

Seçtiklerimiz

Avrupa’nın küçük turistik şehirlerinden Porto, turizm hedeflerini her geçen gün büyütüyor. Portekiz’in başkenti Lizbon ardından en gözde ikinci merkezi olan Porto’nun turizm atağını yapılan altyapı yatırımları desteklerken uzak ülkelere bağlanan uçuş hatlarıyla turizmde adeta yeni bir soluk kazanıyor.

Porto’nun ulaşılabilirliğinde en önemli yolları ise Türk Hava Yolları (THY) açıyor. Şehrin özellikle Asya/Uzak Doğu ile Orta Doğu’ya bağlayan THY, 5 yıl önce başlattığı Porto uçuşlarını gelecek dönemde artırmayı sürdürecek.Portekiz’e direkt seferleri 2005’te başlatan THY, geçen yıl ülkeye (Lizbon ve Porto) 285 bin 908 yolcu taşıdı.

Yolcu sayısının bu yıl 300 bini aşması öngörülüyor. THY, Portekiz’e yaz tarifesinde haftalık 24 frekans uçuş düzenlerken, bunun 10’u Porto’ya, 14’ü Lizbon’a gerçekleştiriliyor. THY, kış tarifesinde ise Porto’ya 7, Lizbon’a 14 sefer düzenliyor.

Açık ara lider

 
THY ile Porto ve Kuzey Portekiz Turizm Ofisi işbirliğinde düzenlenen basın gezisinde görme fırsatı bulduğumuz şehir merkezi UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Şehrin 2020’de 2 milyonun üzerinde turisti ağırlaması beklenirken, bölgeyi en çok Amerikan ve Fransızlar ziyaret ediyor. En yakın komşularından İspanya’dan ise günlük geçişler dahi yapılıyor.
 
THY Porto Genel Müdürü Ahmet Faruk Şahiner, İstanbul ile Porto arasında artan talepler neticesinde THY’nin 2019’da şehre 91 bin yolcu taşıdığını belirtirken, 2020’de bu sayının 100 binin üzerine çıkacağını öngördüklerini söyledi.

Şahiner, “Yolcularımızın önemli bir kısmı transit olarak İstanbul üzerinden aktarmalı farklı destinasyonlardan Porto’ya gelen ya da farklı destinasyonlara yolculuklarına devam edenler oluşturuyor. Oranları yüzde 60. Benzeri havayolu şirketleri arasında şehre açık ara en fazla yolcu taşıyan yabancı havayolu şirketiyiz” diye konuştu.

 
Şahiner, kargo uçuşlarının da yine Türkiye ve uzak ülkelerle olan ticaret hacmine katkı verdiğini dile getirdi.
 
Şahiner, Portekizlilerin Türkiye’de başta Kapadokya olmak üzere İstanbul, İzmir ve Antalya’ya olan taleplerine dikkat çekerken, Kapadokya’ya olan gelişlerin hızla arttığını kaydetti.

Şahiner, “Şehrin başta Asya ve Orta Doğu’daki tanıtımına destek sunarken, Türkiye için yaptığımız çalışmalara da her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Bu hafta buradaki turizm acentelerini alıp tanıtım faaliyetleri kapsamında İstanbul, İzmir ve Kapadokya’ya götürüyoruz. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği de (TÜRSAB) destek veriyor” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika