spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Polonya’dan Rusya’ya ‘Uçak Kazası’ Suçlaması

Seçtiklerimiz

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, 2010 yılında Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile 95 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili Rusya’yı suçladı.
 
Macierewicz, Rzeczpospolita gazetesine yaptığı açıklamada, Smolensk Havaalanı yakınında meydana gelen ve Kaczynski’nin hayatını kaybettiği uçak kazasına Rusya’nın yol açtığını iddia etti.
 
"Elimizde bugüne dek açıklamadığımız kanıtlar var. Yakında yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız" ifadesine yer veren Macierewicz, bunun için ekim ayının beklenmesini istedi.
 
Uçağın pilotlarının yeni kayıtlarına ulaştıklarını belirten Macierewicz, "Moskova yönetimi uçağın özellikle Smolensk’te düşmesi için çaba sarfetti. Bizde bunun kanıtları var." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bakan Macierewicz, soruşturma komisyonunun gizlediği bilgilerin ve komisyon üyelerinin itiraflarının da ellerinde olduğunu ileri sürdü.
 
Polonya Devlet Başkanı Kaczynski’yi taşıyan Tupolev 154 tipi uçak, 10 Nisan 2010’da Rusya’nın Smolensk Havaalanı’na inerken ormanlık alana düştü, kazada 95 kişi yaşamını yitirdi.
 
Polonya, kazaya yoğun sisin yanı sıra Polonyalı pilotlar ile Rus hava trafik kontrolörlerinin hatasının neden olduğunu açıkladı. Rusya’nın uçağın enkazını iade etmemesi, iki ülke arasındaki ilişkilerde gerilimin yükselmesine yol açtı. 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika