spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Pilot: Kule, 5 bin feette yanımızdan bir balon geçti!

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nın bir uçağının pilotu ile Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontol Merkezi’nde görev yapan bir kontrolör arasında geçen balon diyaloğu dikkat çekti. Atatürk Havalimanı’na iniş için yaklaşan THY uçağının pilotu, binlerce metre yükseklikte hemen yanından geçen bir balon görünce kontrolöre, “Yanımızdan yüksek bir balon geçti, 5 bin feette (1500 metrede)” bilgisini verdi. Kontrolör ise “Drone geçti mutabık mıyız?” diye pilota sordu.

Pilot ise “Drone değil, balon olduğunu düşünüyorum, drone’a benzemiyordu” cevabını verdi. Pilotun verdiği balon raporu doğrultusunda hava trafik kontrolörü, uçakların seviyesini ayarlamak zorunda kaldı. Balonun, meteoroloji yetkililerinin hava tahminlerinde kullandığı balonlardan olabileceği belirtildi.

 

APRONDA ARAÇ İŞÇİYE ÇARPTI

Bu arada İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Azerbaycan Havayolları’nın uçağını park alanına yanaştırmaya çalışan Çelebi Hava Servisi Operasyon Sorumlusu Kenan Ecer’e Turkish Ground Services (TGS) aracı çarptı. Kazada kafası ve bacağından yaralanan çalışan, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ecer’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika