spot_img
spot_imgspot_img
21.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

Perakende Devinden Uzay Atağı

Seçtiklerimiz

Topbaş Ailesine ait olan MMT Holding ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ)’ın C Tech bünyesinde ortak bir şirket kurdu.

BİM’in sahibi olan Mustafa Latif Topbaş’ın oğlu Mahmud Muhammed Topbaş ise MMT Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı. Türk havacılık ve savunma sanayisinde yeni bir işbirliği anlaşması yapıldı.

2015 yılında Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu olan Türksat 6A’nın imzaları atılmıştı. Üretimi hala devam eden Türksat 6A’nın 2020 yılının Aralık ayında tamamlanması bekleniyor. Türksat 6A’nın uzaya fırlatma tarihinin ise henüz belirli olmadığı bildirildi. Fakat uydunun Türkiye’den fırlatılması isteniyor.

Rekabet Kurumu tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ve MMT Holding AŞ (MMT), C Tech kapsamındaki işbirliğine izin verildiği açıklandı. Yapılan işbirliği ile ulusal ve uluslararası pazarlara sunmak üzere havacılık, uzay sanayisi, savunma ve telekomünikasyon alanlarında müşterek çözümler geliştirmek, üretim, modernizasyon, sistem entegrasyonu ve benzeri alanlarda faaliyet gösterileceği açıklandı.

Yaklaşık 545 milyon lira değerinde olan projenin yazılımı MMT Holding’in bünyesinde bulunan C Tech’e ait. C Tech haricinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türksat, TÜBİTAK, TUSAŞ ve ASELSAN’da projede yer alıyor. 

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika