spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Pentogonu dolandıran Türk’e 20 yıl

Seçtiklerimiz

Mehmet Karatokuş isimli Türk vatandaşı ABD Savunma Bakanlığı’nı dolandırdı. Karatokuş Türkiye’de ürettiği yedek parçaları ABD’de imal edilmiş gibi Amerika Savunma Bakanlığı’na sattı.

 

New Jersey’li Alper Çalık’ın 2014’te Pentagon’un açtığı yedek parça ihalesinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından Pentagon Türkiye’den yeni bir dolandırıcılık skandalıyla sarsıldı. Amerika bu skandalı konuşuyor…

ABDSavunma Bakanlığı’na (Pentagon) ABD yapımı yedek parça sattığını iddia eden Mehmet Karatokuş (39) isimli bir kişi yedek parçaları aslında Türkiye’de imal ettiğini itiraf etti. Karatokuş 20 yıl hapis ve 640 bin dolar para cezası ile karşı karşıya. ABD Adalet Bakanlığı’nın kayıtlarına göre 2013 yılında ABD vatandaşlığına geçen Karatokuş ABD’de Diamond Parts isimli paravan bir şirket kurdu. Karatokuş ABD Savunma Bakanlığı’na uçak yedek parçaları satış işiyle ilgileniyordu.

 

LAKAPLARI VARDI

Karatokuş’un New Jersey merkezli şirketinin, savunma sözleşmesi peşinde koşan Türkiye merkezli üreticiler için paravan şirket işlevi gördüğü kaydedildi. Savcılar, Karatokuş’un ”Roger Moon” ile ”Tom Fighter” lakaplarını kullandığını belirttiler. 

 

SAHTE FATURALAR

 

Karakotuş 2012 yılının ocak ayından 2013 yılının eylül ayına kadar ‘sahte içrekili’ faturalan düzenleyerek Pentagon’u dolandırdı. Karatokuş Türkiye’de yapılan yedek parçaları ABD malıymış gibi Pentagon’a sattı. Karatokuş’un sattığı mallar incelendiğinde yedek parçaların bir kısmının 25 Eylül 2012 tarihinde Türkiye’den ABD’ye ithal edildiği anlaşıldı. Mahkeme’nin Mehmet Karatokuş için 15 Haziran 2015 tarihinde karar vermesi bekleniyor.
 
 
http://www.haber3.com/pentogonu-dolandiran-turke-20-yil-3313392h.htm#ixzz3XM1XGKfZ

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika