spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Pegasus’un en yeni uçağına sayılı günler kaldı

Seçtiklerimiz

Misafirlerine ilham ve imkân verirken çocuk misafirlerine yönelik projelerle de öncü çalışmalara imza atan Pegasus Hava Yolları, Mart ayında filoya katılacak olan Boeing 737-800 model en yeni uçağı Dünyanın En Güzel Hediyesi kampanyası kapsamında bu yıl düzenlenen “Hayalindeki Tatil” temalı resim yarışmasında birinci seçilen resim ile giydirdi.
 
3-10 yaş arasındaki kız çocukları için “Hayalindeki Tatil” temasıyla düzenlenen ve 7400’den fazla resmin katıldığı yarışmada İzmir’den 9 yaşındaki Ada Eminağaoğlu’nun resmi en özgün resim seçildi.
 
Ada’nın hayalindeki tatili gökyüzüne taşıyacak olan uçak aynı zamanda adını da Ada Eminağaoğlu’ndan aldı. Pegasus filosuna 56. uçak olarak katılan Ada E. adlı uçağın Pegasus’un geniş uçuş ağı ile yurt içinde 30, yurt dışında 57 olmak üzere 36 ülkede 87 noktada Pegasus misafirleri ile buluşmasına sayılı günler kaldı.
 
En özel uçağa 150 kişilik ekip
 
Boeing’in Seattle’daki fabrikasında gerçekleştirilen boyama sırasında resmin uçağa giydirilmesi için 10 kişilik ekip 5 gün boyunca, günde üç vardiya olarak çalıştı. Uçağın resimle giydirilmesinde 22 adet farklı renk ve toplam 230 litre boya kullanıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika