spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Pegasus İle İzAir’in Birleşme İşlemi Tescil Edildi

Seçtiklerimiz

Pegasus’un (PGSUS) İzAir’i devralması suretiyle gerçekleştirilecek kolaylaştırılmış birleşme işleminin İzmir ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlükleri nezdinde tescil edildiği açıklandı. Pegasus tarafından konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
 
Şirketimiz Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (Pegasus) ile bağlı şirketimiz IHY İzmir Havayolları A.Ş. (İzAir)’in Pegasus bünyesinde kolaylaştırılmış usulde birleşmesine ilişkin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan izinler çerçevesinde birleşme işleminin sonuçlandırılmasına, birleşme sözleşmesinin onaylanmasına ve gerekli işlemlerin tamamlanarak birleşme işleminin tescili için ilgili Ticaret Sicili Müdürlüklerine başvurulmasına Taraf Şirketlerin Yönetim Kurulları tarafından 13.12.2018 tarihinde karar verildiği aynı tarihli özel durum açıklaması ile duyurulmuştu.
 
Birleşme işlemi İzmir ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlükleri nezdinde 17.12.2018 tarihinde tescil edilmiştir. Aynı tarihte Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 27.707 TL artırılarak 102.272.000 TL’den 102.299.707 TL’ye çıkarılması da tescil edilmiştir.
 
Pay dağıtım işlemleri 14.12.2018 tarihi itibarıyla başlamıştır. İzAir pay sahiplerinin ayrılma haklarını kullanımına ilişkin detaylar KAP üzerinden ayrı bir özel durum açıklaması ile bildirilecektir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika