spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Pegasus, Airbus’a 100 uçak siparişi verdi

Seçtiklerimiz

Pegasus ile Airbus arasında 100 uçak siparişini ilişkin anlaşma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla imzalandı. Törende konuşan Sabancı, havacılıkta tüketim eğilimlerinin değiştiğini belirtti.

Yolcuların yüzde 74’ünün 100 liranın, yüzde 27’sinin 50 liranın altında uçtuğunu anlatan Sabancı, ”En düşük fiyatlarla uçacaksınız, dedik, ‘biz misafirlerimizi zamanında uçuracağız’ dedik. ‘Biz yeni uçaklarla uçuracağız’ dedik. Pegasus yüzde 95,8 ile zamanında kalkıyor. Sayın Bakanım biz ilave yeni hatlar istiyoruz. İlk uçuşa başladığımızda o zaman için Türk özel sivil havacılık tarihinin en büyük siparişine imza atmıştık” diye konuştu.

Sabancı, gelecek 10 yıla baktıklarında bir havayolunun insan kaynakları dışındaki en önemli değerinin uçak filosu olduğu gerçeğinden hareketle bir kez daha kendilerine ”bu da yetmez” diyerek filolarını genişletmek üzere bugün tarihi bir uçak siparişine imza attıklarını vurguladı.

-”Türk sivil havacılık tarihinin en büyük siparişini veriyoruz”-

Bu sefer sadece özel sektörün değil, Türk sivil havacılık tarihinin en büyük siparişini verdiklerini ve dünyanın önde gelen uçak üreticisi Airbus ile 12 milyar dolar değerinde toplam 100 adetlik A320neo ve A321neo uçak siparişi anlaşması imzaladıklarını dile getiren Sabancı, ”Pegasus olarak yaptığımız bu yatırım, verdiğimiz bu 100 uçak siparişi ile Türk sivil havacılığının gelişmesinde elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.

Airbus Genel Müdür Yardımcısı Christopher Buckley ise, ”Türkiye hızla Avrupa’nın en dinamik ticari havacılık pazarı haline geliyor ve Pegasus da bu dönüşümün önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Pegasus Hava Yolları’nın böyle büyük bir sipariş ile Airbus’ın yeni müşterisi olmasından büyük gurur duyuyoruz ve A320neo filoları ile yeni başarılara imza atmalarını diliyoruz. Ortaklığımızın uzun yıllar sürmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, 12 milyar dolarlık Airbus A320neo ve A321neo’dan oluşan 100 adetlik uçak siparişinin imza töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu arada, 100 uçaklık siparişin ilk uçağının tesliminin 2015-2016 itibarı ile, son uçağının tesliminin ise 2022 yılı sonlarında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Sabancı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Yönetim Kurulu Başkan Vuslat Doğan Sabancı ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika