spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Passion Air de Hitit İle Uçuyor

Seçtiklerimiz

Ganalı havayolu şirketi Passion Air, yolcu taşıma sistemlerinin teknolojik alt yapısı için Türk bilişim şirketi Hitit’i tercih etti. Passion Air, Afrika pazarında hızlı bir büyüme gösteren Hitit’in bu coğrafyadaki sekizinci iş ortağı oldu.
 
Dünya havayolu yolcu servis sistemi endüstrisinde, her yıl 65 milyona yakın yolcunun seyahat etmesini sağlayan teknolojik altyapıyı sunan Türk bilişim şirketi Hitit; hızla büyüdüğü Afrika’daki iş ortakları arasına yeni bir marka daha ekledi.

Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlere uzanan bir coğrafyada, 16 ülkeden 23 havayoluna hizmet ihraç eden Hitit’in Afrika’daki sekizinci iş ortağı ise Ganalı Passion Air oldu.

Türkiye ile ticari ve kültürel iş birliği alanları her geçen gün genişleyen Afrika’da; aralarında Angola, Gana, Namibya, Nijerya, Tanzanya ve Tunus’un bulunduğu altı ülkedeki sekiz havayolu Hitit teknolojisi ile uçuyor.

 
30 günden kısa bir sürede uçuşa hazır
 
Batı Afrika bölgesinde iç hat uçuşlarla 2018 yılı içinde hizmet vermeye başlayan Passion Air, teknolojik altyapı transferini tamamlayarak, Hitit’in %100 yerli, yeni nesil yolcu hizmetleri çözümlerini kullanmaya başladı.

Bir aydan daha kısa süren sistem geçişi sonrasında Passion Air, Hitit’in Crane PAX (Rezervasyon ve Yolcu Hizmetleri Sistemi) Crane IBE (Internet Rezervasyon Motoru) Crane DCS (Kalkış Kontrol Sistemi) Crane LL (Sadakat Katmanı), Crane CCL (Müşteri Hizmetleri Katmanı) çözümleri ile hizmet vermeye başladı.

Start-up havayolu çok kısa zaman sonrasında Hitit’in geliştirdiği mobil uygulama ile yolcularına mobil cihazlarından da rezervasyon, biletleme, check-in hizmetleri vermeye başlayacak.

 
Hedef pazarları arasında bulunan Gana’ya giriş yapmaktan ve bilgi teknolojileri ihracına yeni bir kapı açmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç şunları söyledi:“Afrika genelinde birçok ülkede çok sayıda farklı havayolu firması ile çalışıyoruz.

Verdiğimiz hizmetin kalitesi, Hitit isminin Afrika havacılık sektöründe tanınan ve tercih edilen bir marka haline gelmesine ön ayak oldu. Bayrak taşıyıcı havayollarının yanı sıra startup firmalara da hizmet vermek, onlarla birlikte büyümek ve onların globalleşmesine sunduğumuz katkıyı görmek büyük bir mutluluk.

Passion Air’ın da bu bağlamda Hitit’in havacılık teknolojileri ile Afrika ve dünya pazarlarında büyümesini büyük bir gururla izleyeceğiz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika