spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Pamporovo, THY işbirliği ile kampanya başlattı

Seçtiklerimiz

‘Pamporovo’ Türkleri bekliyor

İstanbul’a kara yoluyla 460 kilometre uzaklıkta olan Pamporovo’ya THY ile ulaşmak çok daha kolay. İstanbul’dan bir saatlik uçak yolculuğu ile Sofya’ya ulaşmak mümkün Sofya ile Pamporovo arasındaki mesafe ise yaklaşık olarak 3 saatte kat ediliyor.

THY Sofya Müdürü Mehmet Gürkaynak, 20 Şubat’tan itibaren Sofya’ya düzenlenen öğlen seferinde 10 kişi ve üzeri grup ile gelenlere uçak biletini gidiş dönüş 109 dolardan satacaklarını açıkladı. 

 
Pamporovo Kayak Merkezi’nin CEO’su Marian Beliakov ise bu grupların anlaşmalı otellerde kaldığı takdirde Sofya Havalimanı’ndan Pamporovo’ya 150 euro civarındaki 225 kilometrelik transferin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

Beliakov beş yıldızlı otelde gecelik oda kahvaltı 45 eurodan başlayan fiyatlarla konaklama imkanı bulacak olan Türk turistlere ski pass biletlerinin de bedava verileceğini kaydetti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Pamporovo Kayak Merkezi’nin CEO’su Beliakov bunların yanı sıra 6 günlük paket tur satın alanlara ise kayak ekipmanları ve kayak derslerinin de ücretsiz olacağını sözlerine ekledi. 
 
TÜRKÇE KAYAK DERSİ
 
Rodoplarda bulunan ve 80 yıllık kayak geçmişi olan Pamporovo’da 7 bin yatak kapasiteli 60’tan fazla otel ve 60 kilometre kayak pisti bulunuyor. Avrupa’nın en temiz ikinci havasına sahip bölgede kurulu olan kayak merkezinde yılın 240 günü güneşli geçiyor.
 
Geçen kayak sezonunda 341 bin ski pass kartının yüzde 23’ü Türk turistler tarafından satın alınmış. 
 
Beliakov, “Türk turisler bizim en büyük önceliğimiz. Pamporovo’yu en fazla Türkler ziyaret ediyor. Türk turiste ilgi o kadar yoğun ki Pamporovo’daki kayak okulunda Türkçe bilen bir öğretmen de bulunuyor” dedi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika