spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Pakistan Hint savaş uçağını düşürdü

Seçtiklerimiz

Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağı, Cammu Keşmir bölgesinde düştü.
 
Pakistan ordusu, hava sahalarına giren iki Hint savaş uçağının vurulduğunu, birinin düştüğünü açıkladı. Olayda iki pilotla bir sivil hayatını kaybetti.

Pakistan ordusu, Hindistan’a ait diğer uçağın da Hint topraklarına düştüğünü iddia etti. Pakistan, Hint pilotlardan birini de rehin aldığını duyurdu. 

 
PAKİSTAN SAVAŞ UÇAKLARINA ÖNLEME 
 
Pakistan Hava Kuvvetleri’ne ait üç savaş uçağının ise, Hindistan hava sahasına girdiği ve Hint uçaklarının önleme yaptığı belirtildi. 
 
GERİLİM TIRMANIYOR
 
Hindistan ve Pakistan arasında tansiyon şubat ayında yükseldi. Hindistan’ın kontrolündeki Cammu Keşmir’de düzenlenen saldırıda 40’tan fazla Hint askeri hayatını kaybetmişti. 
 
Hindistan saldırganların Pakistan tarafından geldiğini belirtip saldırıdan İslamabad’ı sorumlu tuttu. Pakistanlı yetkililer saldırıyı kınayıp ortak araştırma çağrısında bulunsa da bu talep Yeni Delhi’de karşılık bulmadı. 
 
Son olarak dün Hindistan’a ait üç savaş uçağının Pakistan hava sahasına girdiği duyurulmuştu. Pakistan’dan yapılan açıklamaya göre Pakistan Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları önleme kalkışı yaptı. 
 
Hindistan ise yaptığı açıklamada Ceyş-i Muhammed örgütüne ait eğitim kampının hedef alındığını ve 200’den fazla militanın öldürüldüğünü ifade etmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika