spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Pakdil: Elbistan’a havaalanı şart

Seçtiklerimiz

Elbistan’a gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden Pakdil, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti’nin yaptığı çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

İSTİKRAR OLAN YERE YATIRIM GELİR

Birleşik Arap Emirliği (BAE) ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın imzaladığı 12 milyar dolarlık anlaşmaya da değinen Nevzat Pakdil, “Türkiye ekonomik anlamda ciddi bir istikrar yakaladı. Şimdi bu istikrarı gören yatırımcılar yatırıma geliyor. İstikrar olmayan yere yatırım da gelmez. BAE ile 12 milyar dolarlık anlaşma imzalandı. Bu Türkiye için önemli bir kazanımdır. Kahramanmaraş bu yatırımlar sayesinde ciddi bir enerji havzası haline geliyor. Elbistan’da büyük bir potansiyel var. İleriki dönemde bulunduğu coğrafyanın merkezi olacak.” ifadelerini kullandı.

"BÖLGEYE HAVAALANI ŞART"

Bölgeye bir hava alanı yapılması gerektiğini ifade eden Pakdil, yapılan yatırımlar sonunda kesinlikle bölgeye ya raylı sistem ya da havaalanı kazandırılması gerektiğini anlattı. Pakdil, “Bu bölgeye yeni bir hava alanı gerekiyor. Yatırım için gelen-gidenler olacak. Dünyada insanlar ticaret yaptıkları yerlere havayolu ya da raylı sistemle gidiyorlar. Bu bölgeye bir de üniversiteye ihtiyaç var. Bunun için de gerekeni yapacağız. Yol çalışmaları devam ediyor." açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika