spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Özel uçak seferleriyle Yahudileri İsrail’e taşıyorlar

Seçtiklerimiz

İsrail Yahudi Ajansı’ndan yapılan yazılı açıklamada,İsrail Göçmen Bakanlığı’nın düzenlediği özel uçak seferiyle, 100’ü çocuk 200 Musevinin Fransa’dan İsrail’e getirildiği belirtildi.
 
Açıklamada sözlerine yer verilen İsrail Göçmen Bakanı Ze’ev Elkin, "Fransa’dan 200 göçmeni taşıyan bu uçak yaz boyu göçmen taşıyacak uçaklardan sadece biri " ifadesini kullandı.
 
Açıklamaya göre, son iki yılda Fransalı Yahudi göçmen sayısında artış olduğunu dolayısıyla bakanlık ve hükümet olarak yeni göçmenler için teşvik ve göç şartlarının iyileştirilmesi amacıyla çalıştıklarını ifade eden Elkin, "Bu yıl dünyanın farklı ülkelerinden 30-35 bin arasında göçmen almayı hedefliyoruz ki bu da son 10 yılın en yüksek rakamı olacak" dedi.
 
Dünya’nın farklı bölgelerinde yaşayan Yahudileri İsrail’e göç etmeye teşvik eden Yahudi Ajansı’nın Başkanı Natan Şaranski de basına yaptığı açıklamada, tam adı "İsrail içinYahudi Ajansı" olan kurumun son iki yılda gelen talep üzerine Avrupa’daki faaliyetlerini arttırdığını dile getirerek "Avrupa’dan daha önce görülmemiş bir göç dalgasına şahitlik ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Son 5 yılda Fransa’dan çoğu gençlerden oluşan 20 bin Yahudi’nin İsrail’e göç ettiği bunların 7 bin 500’ünün 2014, 4 bin 260’ının ise bu yıl içinde geldiği" kaydedilen açıklamada, Fransa’dan gelen Yahudilerin en çok kuzeydeki sahil kenti Netanya, Tel Aviv, Kudüs, Aşdot ve Ranana kentlerine yerleştiği aktarıldı
 
Daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa ülkelerinde antisemitizmle karşı karşıya kalan Yahudilerin İsrail’e göç oranını artırmak amacıyla yeni proje hazırlandığı belirtilmişti.
 
Geçen Pazar günü ise İsrail hükümetinin yaptığı toplantıda Başbakan ve Göçmen Bakanı tarafından 46 milyon dolarlık teşvik projesinin Bakanlar Kuruluna sunulduğu kaydedilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika