spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Ordu’ya ilk inişi yaptı!

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan dün Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan helikopterle Ordu’nun Gülyalı İlçesi’ne gelerek burada inşaat yapımı devam eden , Türkiye’nin deniz üzerine gercekleşen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı çalışmalarını inceledi.

Helikopterle havalimanı üzerinde tur atarak çalışmaları havadan inceleyen Bakan Elvan’ın daha akabinde piste indi. Ordu-Giresun Havalimanı’nın Türkiye’de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı, dünyada ise üçüncü havalimanı olduğunu ifade eden Bakan Elvan bunları belirtti , “Ordu-Giresun Havaalanımız Türkiye’de deniz üzerine inşa edilen ilk havaalanımız. Dünya geneline baktığımızda deniz üzerine inşaa edilen üçüncü havaalanı olduğunu görüyoruz.

Bir tanesi Japonya’da, öteki Hong Kong’da, üçüncüsü ise Ordu-Giresun illerinde inşa ediliyor. Bu havaalanı o nedenle dünyada misal olabilecek bir havaalanı. Ülke olarak, millet olarak gurur duymalıyız diye düşünüyorum. Özellikle bizi, hükümetimizi, bakanlığımızı üçüncü havalimanına yönelik olarak eleştirenlere en güzel cevabım bu Ordu-Giresun havalimanıdır.”

 

3 milyon yolcu ağırlayacak

Ordu-Giresun Havalimanı’nın 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu, havalimanının bölge ekonomisi ve turizmine ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Bakan Lütfi Elvan, “Ordu ve Giresun’u sadece başka bölgelerimizle bağlamıyoruz,  Ordu-Giresun Havalimanı ile dünya ile biraraya getiriyoruz ” diye belirtti .

Ordu-Giresun havalimanının açılması ile Türkiye’deki havalimanı sayısının 54’e çıkacağını, havacılık sektöründe Türkiye’nin önemli bir performansı olduğunu da ifade eden Bakan Elvan, “Türkiye’de çok fazla sayıda atıl havaalanları vardı. O havaalanlarına uçaklar inmiyordu inekler otlatılıyordu. Ama gün içerisinde biz o havaalanlarını aktif duruma getirdik. “ diye açıkladı . 

 

Bakan Elvan Ordu-Giresun Havalimanı çalışmalarının Mart ayı bitimine kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti .

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika