spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Ordu-Giresun Havalimanı uçuşa geçti

Seçtiklerimiz

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, tamamı deniz üzerine kurulu, Avrupa ve Türkiye ‘nin tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nın bir ayını doldurduğunu söyledi.
 
Havalimanına inen ve buradan kalkan uçak sayılarının 84’er olduğu bilgisini veren Balkanlıoğlu, 168 seferin gerçekleştiği havalimanına gelen yolcu sayısının 10 bin 431, giden yolcu sayısının ise 10 bin 588 olduğunu kaydetti.

 

Toplam 21 bin 19 yolcunun bu havalimanından yararlandığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Genel anlamda bakıldığında havalimanımıza çok yoğun ilgi var. Bütün uçaklarımız tam dolu gelip gidiyor. Şu anda vatandaşlarımızın bilet bulmaları bile çok zor. Önümüzdeki dönemde özel firmalarla sefer sayılarının artmasını bekliyoruz. O zaman vatandaşlarımızın bilet bulmaları daha kolay olacak" diye konuştu. 

 

– 50 bin bilet satıldı

Vali Balkanlıoğlu, havalimanını kullanmak isteyen başta Ordu ve Giresunlu vatandaşların 50 bin bilet rezervasyonu yaptığını belirterek, "Dolayısıyla havalimanına yoğun talebin ve ilginin önümüzdeki aylarda da süreceği ortada" ifadesini kullandı.
Balkanlıoğlu, vatandaşların taleplerine göre  Ankara ve İstanbul seferlerinin saatlerinde değişiklikler yapılabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika