spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ordu-Giresun havalimanı uçuşa geçiyor

Seçtiklerimiz

 AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, yapımı devam eden Ordu-Giresun Havalimanı’na ilişkin, "Vatandaşlarımız mayıs ayı sonunda Ordu’ya uçacaksa ya da Ordu’dan başka illere uçmak istiyorsa şu anda Türk Hava Yolları’ndan rezervasyon yaptırabilirler" dedi. 

 

Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ‘nin prestij projelerinden olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının çok hızlı ilerlediğini ve projede artık sona gelindiğini söyledi. 

 

Ulaştırma Bakanlığı bürokrasisi başta olmak üzere bölge milletvekilleri olarak projenin yapımını yakından takip ettiklerini belirten Şener, "Hem eski hem yeni  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarımızdan aldığım bilgiler doğrultusunda mayıs ayı sonu gibi tarifeli uçuşlara rezervasyon yapılabiliyor" diye konuştu. 

 

"Mayıs ayından önce resmi olarak bu havalimanı açılmış olacak"  diyen Şener, "Vatandaşlarımız mayıs ayı sonunda Ordu’ya uçacaksa ya da Ordu’dan başka illere uçmak istiyorsa şu anda Türk Hava Yolları’ndan rezervasyon yaptırabilirler" şeklinde konuştu. 

 

Resmi açılışla ilgili iki alternatif programın düşünüldüğünü vurgulayan Şener, şunları kaydetti:

 

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız bu açılışa katılmak istiyorlar. Çünkü bu, Türkiye için çok önemli bir proje. Avrupa ‘da da tek proje olma özelliğini taşıyor. Dolayısıyla ya seçim sürecinde Sayın Başbakanımızın Ordu programına uyarlı hale getirilecek. Ya da Sayın Cumhurbaşkanımızın programı müsait olduğu bir tarihte nisan ayının ikinci yarısından sonra resmi açılışı inşallah gerçekleştirmiş olacağız."

 

Havalimanı’nın tamamlanması için her türlü maddi imkanın seferber edildiğini de vurgulayan Şener, "Sadece ilgili firmanın biraz zamana ihtiyacı var. Onlar da bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorlar. Gece gündüz demeden çalışıyorlar" ifadesini kullandı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika