spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ordu Giresun Havaalanı için şok iddia!

Seçtiklerimiz

CHP Ordu Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İdris Yıldız, Ordu Giresun Havaalanı inşaatının bitirilmeden hizmete açılmak istendiğini belirterek “Can güvenliği yok, yolculara sigorta bile yapmıyorlar, AK Parti oy için açabilir. Ancak facia yaşanmaması için açılış sembolik olsun seferler daha sonra başlasın”dedi.
 
Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız şunları söyledi;
 
Son günlerde Türk havacılığında yaşanan hareketlilik  dikkatinizi çekmiştir.Yaklaşan genel seçimler nedeniyle projeler apar topar bitirilmeye çalışılmaktadır.Henüz bitmemiş olanları da yarım yamalak haliyle açılmaya çalışılmktadır.Bu hareketlilik havacılık sektörü açısından sevindirici olsa da keşke bunlar seçim yatırımı olarak değil de planlı programlı bir şekilde yapılsaydı.
 
Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu’nun geleceği, turizmi, gelişmesi için çok önemli ve benimde desteklediğim bir projedir. Bu proje yıllardır Orduluların hayalini süslemektedir.Ordu ve Giresun Havalimanı bölgenin kalkınması ve refahına çok önemli katkıda bulunacaktır.Diğer bölgelerle aramızda önemli bir bağ olşuturacaktır.Bu nedenle Ordu Milletvekili olarak bu projenin her sürecini takip ederek, süresi içerisinde ama sağlıklı bir biçimde bitmesi içinde üzerime düşeni yerine getirmeye gayret ettim.
 
Bu süreçte amacımın yıkmak değil veya eleştirmek olamdığını yapıcı şekilde sürece katkı sağlamak olduğunu her fırsatta dile getirdim.Ödenek aktarılması için de 22.07 2014 tarihinde Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanması talebiyle soru önergesi verdim.
 
Ancak geldiğimiz durumda Ordu-Giresun Havaalanı’nın henüz proje tamamlanmamış olmasına ve ciddi alt yapı eksiklerinin bulunmasına rağmen ve belki de uçuş emniyeti göz ardı edilerek seferlere başlayacağını görmekteyiz.
 
Yani bu açılış ne yazık ki siyasi bir açılış olacaktır.Bu şekilde Ordu Giresun Havalimanı “ Kontrolsüz Hava Alanı” olarak mı açılacaktır?
 
Bizim gözlemlerimiz tüm çalışmalar Cumhurbaşkanının ve Başbakanın siyasi şov olarak uçağının ineceği şekilde yapıldığı yönündedir. Ve öyle bir algı yaratılmış ki firma bilet satışlarına başlamıştır. Ankara ve İstanbul’dan bugüne kadar 650 civarında bilet satışı olmuştur.
 
Eğer ki bu açılış, insan hayatını, güvenliği, önlemleri bir taraf bırakıp sadece oy ve siyasi şov uğruna yapılıyorsa burada yaşanabilecek olası olumsuzlukların vebali bunu yapanların boynundadır.Bilinçsiz, altyapısız sadece oy için, apar topar açıldı ise resmi açılıştan sonra kapatılıp eksiklerinin giderilip uçuşun güvenli hale gelene kadar hazırlıklarının tamamlanmasını talep ediyoruz.
 
Hiçbir şey vatandaşlarımızın canından daha önemli değildir.
 
Sivil havacılık tarafından yaılan kontrol ve sonuçlar açıklansın. Bazı eksiklerin tamamlanması şartıyla açılış izni verilmiştir.Bunlar nelerdir.Gerçekten tamamlandı mı?
 
Kontrolsüz havaalanı olarak işletmeye müsaade edilmiştir. Gün ışığında, maunel ve pilotun görerek iniş kalkış yaptığı havaalanı olarak açılacaktır. Aydınlatma ve seyrüsefer kolaylıkları yok.Kule çalışmayacaktır.
 
Sigorta şirketlerinin sigorta yapmayacağı söyleniyor, Üçüncü şahıs mali mesuliyet sigortası , bu doğru mudur ?

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika