spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

OMÜ ilk kabin memurlarını mezun etti

Seçtiklerimiz

OMTEL Otel’de düzenlenen sertifika törenine OMÜ Sivil Havacılık Yüksekokul (SHYO) Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Eğitim Koordinatörü Hatice Nur Gündoğdu, Eğitmen Kıvılcım Ozaner ve mezun olan öğrenciler katıldı.
 
Tören öncesi konuşan Eğitim Koordinatörü Hatice Nur Gündoğdu, “3 ay önce başlayarak hayallerimizi gerçekleştirdik. Bu projemiz Türkiye’de ilk olan bir projeydi. Bu mezunlarımızdan sonra 3 grubumuz da olacak” dedi.
 
Bu projenin OMÜ ile bir özel sektör arasında eğitim adına yapılan ilk işbirliklerinden bir tanesi olduğunu belirten OMÜ SHYO Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, “Bu proje bize geldiğinde bu projenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda biraz endişe duyduk. Bu iş tamamıyla bir kişi üzerinde yoğunlaşacak olan bir görevdi. Eğitim başlandı ve bugünde ilk ürünlerini görüyoruz. OnurAir ile yaptığımız onurlu bir iş oldu. Arkadaşlarımızın kabin içersinde herhangi bir sıkıntıda iyi derecede eğitimini aldılar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilk kabin memurları olan 7 kişi sertifikaları aldı.
 
Eğitimler, 18 ay boyunca toplamda 4 dönem 40 kişilik istihdam sağlanacak şekilde OMÜ UZAYTEM Kabin Memuru Yetiştirme Kursu Eğitim Koordinatörü Hatice Nur Gündoğdu ve üniversitenin akademik kadrosu tarafından veriliyor. Eğitim e-learning sistemi destekli olarak toplamda 3 ay olup, ilk 2 ay Samsun UZAYTEM Eğitim Merkezi’nde, son ay ise İstanbul’da Onur Air Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika