spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

ODTÜ’deki El Kaideci, TAI’de işe alınmış

Seçtiklerimiz

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve cihatçı çetelerin ODTÜ’de nasıl örgütlendiğinin anlatıldığı iddianamede adı geçen Mahir Gökhan Orak’ın, Türkiye savunma sanayisinin en önemli kuruluşu olan TAI’de işe alındığı ortaya çıktı. 
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, aralarında IŞİD’in "Rakka emiri" diye anılan Oğuzhan Gözlemecioğlu’nun bulunduğu 26 kişiye açılan El Kaide davasının iddianamesinde adı geçen Mahir Gökhan Orak’ın, TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’de (TAI) çalıştığı anlaşıldı. 
 
İddianamede, ODTÜ Mescit Grubu’nun her hafta Kerem Balta, Mahir Gökhan Orak ile Şaban Yiğit isimli şahıslar öncülüğünde dini sohbetler gerçekleştirdiği, bu sohbetlerde diğer gençlere, "devletin imamının arkasında namaz kılınamayacağı, oy kullanmanın şirk olduğu, TSK’nin tecavüzcü ve çocuk katili olduğu, Suriye’ye giden mücahitleri Türkiye’nin yakalattığı"nı telkin ettikleri anlatıldı.
 
ODTÜ’de Mescit Grubu gibi cihatçı çete örgütlenmesinde aktif görev alan Mahir Gökhan Orak’ın, işe aldığı personeli sıkı güvenlik soruşturmasından geçiren TAI’de nasıl işe başladığı akıllarda soru işareti yarattı. Türkiye savunma sanayiine El Kaideliler’in nasıl sızabildiği de akla gelen sorular arasında.  
 
TAI NEDİR?
 
TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), 15 Mayıs 1984 tarihinde Türk Ticaret Kanunu ve Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu uyarınca kurulmuştur. Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika