spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

NÜ ile TUSAŞ arasında işbirliği protokolü

Seçtiklerimiz

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, törende yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekti.

Üniversite-sanayi iş birliğinin Türkiye için son derece önemli olduğunu ifade eden Görür, şöyle devam etti:

"Herkesin bu konuda büyük çaba göstermesi gerekiyor. Bilgi ile parayı buluşturamazsak ilerlemek ve gelişmek mümkün olmaz. Bilginin yaşam kalitesini artırmak, insanımızın refah seviyesini yükseltmek için üretildiğini unutmamak gerekiyor. Bu bakımdan hem üniversiteler hem de sanayi kuruluşları aynı sorumluluğa sahiptir. Üniversitelere bilginin üretimi sürecinde, bilgiyi teknolojiye dönüştürme aşamasında da sanayiye görev düşüyor. Üniversite ne kadar bilgi üretirse sanayinin de bu bilgiyi, teknolojiye dönüştürme zorunluluğu vardır. Bu noktadan bakıldığında gelişmek ve ilerlemek için üniversite sanayi işbirliği kaçınılmaz bir hal almaktadır. Biz de Niğde Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak adına büyük gayret sarf ediyoruz. Bu nedenle üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirmeye ve geliştirmeye büyük önem veriyoruz."

Tusaş Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Yılmaz Güldoğan ise dünyanın geldiği noktada, üniversite-sanayi işbirliğinin son derece önem taşıdığını kaydetti.

Tusaş olarak üniversiteler işbirliğine büyük önem vermelerine rağmen bugüne dek gerekli adımları istedikleri gibi atamadıklarına belirterek, bu çerçevede ilk işbirliği anlaşmasını Niğde Üniversitesi ile gerçekleştirdiklerini, bundan da ayrı bir onur duyduklarını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika