spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Norveç Hava Yolları 222 yeni uçak alacak

Seçtiklerimiz

Norwegian’dan yapılan basın açıklamasında, şirketin yeni yatırımlar ve filosunu genişletmek için 127 milyar Norveç kronu (15 milyar 200 milyon avro) harcayacağı bildirildi. 
 
Şirketin Ceo’su Björn Kjos da yaptığı açıklamada, şirketin yaptığı anlaşmalar sonucunda, 122’si Boeing 737 MAX8, 100 tanesi de Airbus A32Oneo olmak üzere toplam 222 uçağı önümüzdeki günlerde filolarına katacaklarını bildirdi. İki şirket ile yapılan anlaşmalar uyarınca 150 uçağı daha alma hakkını garantilediklerini kaydeden Kjos, verilen siparişlerin şirketin gelecek yılları ile ilgili yapılan planların bir parçası olduğunu söyledi. 
 
İsveç Bankası Swedbank’tan havayolu uzmanlarından Hans Eric Jacobsen’in verdiği bilgiye göre, Norwegian’ın borsadaki hise senetleri geçtiğimiz yıl içinde yüzde 12 oranında değer kazandı ve havayolu şirketi yaptığı yatırımlarla gelecekte Avrupa pazarında önemli bir şirket haline gelecek. Bunun da şirketin en büyük rakibi olan SAS (Skandinavia Hava Yolları) şirketini zorlayabileceği belirtiliyor.
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika