spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Nobel ödüllü Sancar’dan TUSAŞ’a ziyaret

Seçtiklerimiz

Nobel Kimya ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’yi (TUSAŞ) ziyaret etti.
 
TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Sancar, şirkete bugün yaptığı ziyarette, TUSAŞ personeli ile bir araya geldi, yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.
 
Sancar, ziyareti kapsamında gerçekleştirdiği tesis turunda Türk mühendislerince tasarlanan ve üretilen T129 ATAK Helikopteri, İnsansız Hava Aracı ANKA, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ’u yerinde gördü. Özgün Helikopter Geliştirme Projesi hakkında genç mühendislerle çalışma ortamında buluşan Sancar, incelemelerin ardından TUSAŞ Saim Dilek Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmada tesiste gördüğü çalışmalardan çok etkilendiğini söyledi.
 
Sancar, bu çalışmalarla iftihar ettiğini belirterek, "Memlekete yapılan hizmetleriniz için sağ olun, var olun" ifadelerini kullandı.
 
TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da Prof. Dr. Sancar’ın başarılarının TUSAŞ’ın genç mühendislerine, teknisyenlerine ışık tutacağını ve inançlarını artıracağını belirtti.
 
Dörtkaşlı tarafından Sancar’a, Amerika’da bulunan Türk Evi’nde sergilenmek üzere, ATAK helikopteri, Türk el sanatı minyatür ve TUSAŞ özgün ürünlerinin maketleri takdim edildi.
 
TÜBİTAK tarafından akıllı robotlar dalında en iyi robot ödülünü alarak Türkiye birincisi olan Kazan Şahin ortaokulu öğrencileri ile de buluşan Sancar, gençlerle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika