spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

New York’ta yolcu uçağı pistten çıktı: 6 yaralı

Seçtiklerimiz

LaGuardia Havalimanı’nda devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, Atlanta’dan kalkan içinde 125 yolcu ve mürettebatı bulunan Delta Havayolları’na ait MD-88 tipi tayyare iniş sırasında kayarak pistten çıktı. Uçakta bulunan 6 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.
 
Delta Havayolları’ndan yapılan açıklamada, "Önceliğimiz müşterilerimizin ve personelimizin güvenli olmasıdır. Tüm ilgililer ve ortaklarımızla beraber olayı soruşturacağız” ifadesi kullanıldı.
 
New York ve New Jersey Liman İdaresi’nden kazayla ilgili yapılan açıklamada ise hadise sonucunda uçakta yakıt sızıntısı meydana geldiği belirtildi.
 
ABD Federal Havacılık İdaresi de uçağın pistten çıkması sonucunda LaGuardia Havalimanı’ndaki bütün uçuşların akşam saat 19:00’a kadar iptal edildiğini açıkladı. 
 
Hava şartları nedeniyle memleket genelinde 4 bine yakın uçuşun iptal edildiği Amerika Birleşik Devletleri ABD’de, New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı ve Newark Liberty Uluslararası Havalimanı’ndaki kar yağışı, 3 saati aşan rötarlara ne sebepten oluyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika