spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Nepal’deki kazada cesetlere ulaşıldı

Seçtiklerimiz

Nepal’in Taplejung bölgesinde içinde 6 kişinin bulunduğu bir helikopterin ülkenin dağlık bölgesinde kaybolduğu ardından düştüğü belirtilmiş, Nepal İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, helikopterde Kültür, Turizm ve Sivil Havacılık Bakanı Rabindra Adhikari, Turizmci Ang Chhiring Sherpa ve Başbakanlık yetkilisi Yubaraj Dahal’ın da bulunduğu belirtilmişti.
 
Turizm Bakanı Adhikari ve beraberindeki heyetin Pathibhara tapınağına ve inşaat halindeki bir havaalanına gitmek üzere yola çıktığı belirtilmiş, görgü tanıkları, patlama sesi duyduklarını ardından gökyüzünü duman kapladığını ve yangın çıktığını ifade etmişti.

KAZA ÜLKEYİ YASA BOĞDU

 
Air Dynasty havayolu şirketi,  AS350 tipi helikopterin Başkent Katmandu’nun 300 kilometre doğusundaki dağlık dağlık Taplejung bölgesinde düştüğünü, Bakan Adhikari, heyetteki 5 kişi ve pilotun hayatını kaybettiğini söyledi.
 
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ram Krishna Subedi de helikopterin enkazına ulaşan arama kurtarma ekiplerinin cesetlere ulaştığını söyledi.
 
Taplejung Bölge Şefi Anuj Bhandari, bölge halkının önce büyük bir patlama sesi duyduğunu, ardından alandan yükselen dumanları görerek hızla olay yerine hareket ettiklerini söyledi.
 
Kaza sonrası hükümet yetkilileri taziye mesajları yayınladı. Bakan’ın sevenleri ve yakınları da mesajlar yayınlayarak üzüntülerini dile getirdi.

TÜRKİYE’DEN TAZİYE MESAJI

 
Dışişleri Bakanlığı, Nepal’de meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenler için bu ülkeye taziye mesajında bulundu.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki helikopter kazasında Nepal Kültür, Turizm ve Sivil Havacılık Bakanı Rabindra Adhikari’nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiğinin büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. 
 
Açıklamada, "Nepal halkı ve hükümeti ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına içten taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika