spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

NASA’ya göre 21 Aralıkta ne olacak?

Seçtiklerimiz

Önce size nelerden korkmanız gerektiği söylersem sonra neden 21 Aralık 2012′den korkmamanız gerektiğini anlatmak daha kolay olacaktır.

– Size kim ne derse desin, dünyanın kaynakları sonsuz değil. Hatta şu anda dünyanın kaynakları uzun vadede yaşayan herkesi besleyecek seviyede bile değil. Şu anda hep gelecek nesillerin kaynaklarından yiyoruz. Bu kaynakları hızla tüketmemizden dolayı kıyamet kopacak ve hepimiz değişik bir hayat tarzında yeniden başlamak zorunda kalacağız.

21 Aralık 2012’de gerçekten kıyamet kopacak mı?

– Sonsuz olmayan kaynaklardan biri fosil yakıtları ama bu fosil yakıtlarını tüketmemiz başımıza iklim değişikliği diye bir bela açıyor. İklim değişikliğinin temel sonucu da havaların ısınması ve buna bağlı olarak da kuraklık olacak. İnsanlık temel besin kaynağını topraktan kazanıyor ve bunun için suya ihtiyaç var. Gökten yağan yağmur azaldığında topraktan çıkan ürün de azalacak ve insanlar aç kalacak.

– Biz ortaya çıkmadan önce doğadaki canlıların bir dengesi vardı. Biz ortaya çıkararak kendi amaçlarımız için hem bu canlıları tükettik hem de onların yaşam alanlarını ellerinden alarak doğanın bu dengesini bozduk. Bu cümle size “ekolojist bir deli” söylemi olarak gelebilir ama unutmayın, ben size kutup ayılarından bahsetmiyorum, Karadeniz’deki hamsiden ve lüferden söz ediyorum. Ülkemiz için balıkçılık önemli ama yokluğu ölümcül olmayacak bir besin elde etme metodu. Ancak dünyadaki pek çok ülke ana besinini denizden karşılıyor ve denizlerde balık çok azaldı artık. Biyolojik çeşitliliğin iklim değişikliği ve kirlilik gibi sebeplerle azaldığı denizlerde balık kalmadığında milyonlar için felaket zaten gelmiş olacak.

Tüm bunlar ciddiye almamız gereken felaket senaryoları ve hepimiz bir zamanda bunların ciddi etkileriyle karşılaşacağız. Ama bunları yeterince ciddiye alamamak için basit bir sebep daha var. Kimse bize bu felaketler için 21 Aralık 2012 gibi bir tarih vermiyor.

Peki bize 21 Aralık 2012 tarihini küresel bir felaket tarihi olarak veren kimse var mı? Temelde yok. Yani, 21 Aralık 2012 birkaç yönden önemli bir tarih ama bunların hiçbiri bir felaket habercisi değil. Mesela, Mayalar diyor ki:

Tanrılar daha önce dünyayı üç defa yarattılar ve üçü de başarısız oldu. Biz şu anda yaratılan dördüncü dünyada yaşıyoruz. Bir önceki dünya başarısız olduğu için M.Ö. 11 Ağustos 3114 yılında sona erdi. Sona ermeden önce de yaklaşık 5125 sene o dünya sürdü. Şimdi, bir önceki başarısız dünyanın sonundan bu yana gene 5125 sene geçti ve süre 21 Aralık 2012′de tam olarak doluyor. Ama, Mayalar iki şeyi söylemiyor. İlki, bir önceki dünya başarısız oldu, bu dünya da başarısız olacak. İkinci olarak da bir önceki 5125 sene sürdü, bu da 5125 sene sürecek. Dolayısıyla, 21 Aralık 2012 tarihi Mayaların felaket tarihi olarak öne sürdükleri bir tarih değil.

Tarih konusuna biraz da bilimsel bakarsak daha sağlam bir bilgiye ulaşıyoruz: Bilimde her gün kullanılan tekniklerle nesnelerin yaşını ölçebiliyoruz. Bu bilgileri kullanarak Terra Cotta savaşçılarının ne zaman yapıldıklarını, son buzul çağının ne zaman bittiğini, piramitlerin ne zaman inşa edildiklerini hep biliyoruz. Yaklaşık son 20.000 sene içerisinde dünyada herkesi etkileyecek bir felaket olduğuna dair hiçbir işaret ya da kanıt yok. Yani, M.Ö. 10 Ağustos 3114 günü insanlar mutlu mutlu yaşarken 11 Ağustos günü başlarına bir felaket gelip dünyanın yok olduğuna dair bir bulgumuz yok. Hatta tam tersi, böyle olmadığını biliyoruz.

Bu durumda iki şeyden birine inanırız, ya bundan 1100 sene önce yaşayan Mayaların söylediği o tarihten 4000 sene önce dünyanın sona erip baştan başladığı ve bunun tekrar edeceği 5125 sene sonra tekrar edeceğine ya da M.Ö. 11 Ağustos 3114 gününün dünya için diğerlerinden farksız ve normal bir gün olduğunu (ya da en azından dünyayı yok edecek kadar önemli bir felaketin olmadığını) söyleyen modern bilime. Tercih sizin.

Gene de aklınızda sorular kaldıysa, bir sonraki yazıda felaket senaryolarını tek tek ele alıp neden mümkün olmadıklarını tartışacağız.

 21 Aralık 2012′de dünyanın yok olacağına dair senaryolara NASA’dan cevap geldi, işte ilgi çekici soru-cevaplardan bir kaçı.

21 Aralık 2012′de bir gezegenin dünyaya çarpmasıyla kıyamet günü yaşanacağına ilişkin tezlere NASA internet sitesinde cevap verildi: “Maya takvimi bitmez.”

“Nibiru” gezegeninin çarpması sonucu 21 Aralık 2012′de dünyada büyük felaketler yaşanacağı ve medeniyetin sona ereceğine ilişkin tezlere NASA’nın internet sitesinde soru-cevaplarla açıklamalar getirildi. Soru-cevaplardan bazıları şöyle…

Soru: 2012′de dünyaya tehdit altında mı? Birçok internet sitesinde, Aralık 2012′de dünyanın sonunun geleceği söyleniyor.

Cevap: 2012′de dünyanın sonu gelmeyecek. Gezegenimiz 4 milyar yılı aşkın bir süredir yuvarlanıp gidiyor ve dünya çapında sözüne güvenilir bilim insanları 2012 ile ilişkili bir tehdit konusunda bilgi sahibi değil.

Maya takvimi, 394 yıllık periyotlardan oluşuyor. Bu periyotların her birinin adı Baktun.

13. Baktun, 21 Aralık 2012′de bitiyor. 13 rakamı, Maya kültüründe kutsal bir rakam.

Bu nedenle, birçok kişi bunu kıyametin kopacağı tarih olarak kabul ediyor.

Takvimin bittiği 21 Aralık, Meksika’da renkli görüntülerle kutlanacak.

Maya papazları, bugünlerde festival için son hazırlıklarını yapıyor.

Büyük maya takvimi, 5 bin 125 yıllık geçmişe sahip ve 21 Aralık’ta sona erecek. Peki ne olacak? Çok basit, Mayalar için bir dönem kapanacak, hepsi bu.

NASA da, bu iddialara internet sitesinden yanıt verdi: ” 21 Aralık 2012, dünyanın sonu olmayacak, bu tarih sadece en uzun gece.”

NASA merak edilen soruları da cevapladı. Dünyaya çarpacağı iddia edilen gezegenle ilgili olarak, “Eğer bu gezegen gerçek olsaydı ve Dünya ile çarpışacağı bir rotada bulunsaydı, bunu en az 10 yıl öncesinden bilebilirdik. Gerçekten 21 Aralık’ta Dünya’ya çarpacak olsaydı, Nibiru’yu şimdiden gökyüzünde çıplak gözle görebilmemiz gerekirdi” açıklamasını yaptı.

Soru: Dünyanın 2012′de yok olacağına ilişkin öngörülerin kaynağı ne?

Cevap: Bu hikâye, Sümerler tarafından keşfedildiği iddia edilen Nibiru diye bir gezegenin Dünya’ya yaklaşmakta olduğuna ilişkili iddialarla başladı. Aynı öngörü daha önce Mayıs 2003 tarihi gösterilerek ortaya atılmıştı. Belirtilen tarihte bir şey olmayınca kıyamet gününün tarihi Aralık 2012′ye kaydırıldı ve eski Maya takviminde doğal döngülerden birinin sonu olan 2012 kış dönümüyle, yani 21 Aralık 2012 tarihiyle ilişkilendirildi.

Soru: Maya takvimi Aralık 2012′de bitiyor mu?

Cevap: Mutfağınızın duvarındaki takvim 31 Aralık 2012′de bitmediği gibi Maya takvimi de 21 Aralık 2012′de bitmiyor. Bu tarih, Maya uzun erimli döneminin sonu; ama mutfağınızdaki takvim nasıl 1 Ocak’ta tekrar başlıyorsa, Maya takviminde de yeni bir uzun erimli dönem başlıyor.

TÖRENLER BAŞLADI

Dünya 21 Aralık’ta kıyamet kopup kopmayacağını tartışırken, Mayalar ise başka görüşte. Bu tarihte takvimlerine göre bir çağın sona ereceğine inanan Mayaların torunları kutlamalara başladı.Maya rahipleri, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde bir çağın sona erişini kutlamak için perşembe günü Mexico City’de çeşitli törenler düzenledi.

Mayalar, dans edip, tütsüler yakarak çağı uğurlama kutlamalarına başladı.

Kimi bunun doğruluğuna inandı kimi tam bir saçmalık olduğunu savundu. Peki dünyanın sonu geldiğinde siz nerede olacaksınız? Olağanüstü yeraltı sığınakları içinde barınak oluşturulabilinir mi? 60’lı yılların başında Küba ile yaşanan nükleer kriz sonrası Florida’da bir sığınak inşa edildi. Şu sıralar müze olarak kullanılıyor. Bu sığınaklar dünyanın farklı ülkelerinde benzerlik gösteriyor.Bu güne gelene denk birçoğu müze olarak kullanılsa da şu sıralar sıkı bir çalışma yapılıyor.

Peki bu sığınaklar ile kıyametten kurtulmak mümkün mü? Bu mahşerin dışında yer alabilmek için sığınakların son rötuşları yapılıyor.Mayalar’dan kalan takvim, 21 Aralık 2012’de sona eriyor. Takvimine göre tam 36 gün sonra kıyamet kopacak…Bazı teorisyenlere göre de bu tarihte dünyanın sonu geliyor.2012 yılına dair bilinen diğer bir gerçek ise; tüm gezegenlerin aynı hizaya gelmesi ile dünyanın Samanyolu’nun tam ortasına yerleşmesi…Bu sıralanışın, dünyanın çekim kuvvetini tersine çevireceği de iddia ediliyor.2012’de; insalık uygarlığının felaketlerle yok olacağı, çok az sayıda insanın kalacağı ve buna da Marduk gezegeninin sebep olacağı rivayetleri de mevcut.

Meksika’da Maya uygarlığı dönemine ait bir takvim bulan arkeologlar, takvimin 2012’de sona ermesinden sonra bu iddiayı ortaya attı ve Mayalılar’ın geleceği bildiğini öne sürdü. 21 Aralık’ı kıyamet olarak gösteren ise Tazolkin (gün sayımı) oldu. Bu takvim tam 5 bin 126 yıl sürüyor ve sonra da yeni bir çağın başlangıcını müjdeleyerek başa dönüyordu.

4 kez sıfırlandı

Şimdiye dek dört defa sıfırlanan takvim, 13.0.0.0.0’ı gösterdiğinde yani Miladi takvime göre 21 Aralık 2012 Cuma günü tamamlanacak. İddiaya göre tarih sona erecek. Bu teze inananlara karşın bazı bilim adamları bu yaşananların 2000’li yıllara girerken yaşanan milenyum çılgınlığına benzetiyor. Milattan önce 950 ile 250 yılları arasında altın çağını yaşayan ve bilimde çok ileri bir uygarlık olan Mayalar’ın kullandığı takvimin şu ana kadar insanoğlunun kullandığı en doğru takvim olması da kafalarda soru işareti yaratıyor.

‘Gökten gelecek…’

Meksika Tabasco’daki Maya yerleşim bölgesinde bulunan tabletler, 2012 kıyamet teorilerinin en önemli kanıtı olarak gösteriliyor. Bu bölgede bulunan Altıncı Tortuguero Anıtı’nda Maya zaman dilimine göre takvimin son bölümü olan 13’ün 2012’de biteceği yazıyor. Maya uzmanı Mark Van Stone yazıtta “13’üncü baktun sona erecek… siyah… kaplayacak… gökten gelecek…” yazdığını belirtirken yazıların hasarlı ve silik olması yüzünden net bir açıklama yapılamıyor.

Nasa’ya göre asılsız

NASA çalışanı bilim adamı David Morrison kıyamet kehanetini yalanlıyor ve takvimin 21 Aralık’ta sona ermesinin tek nedenini, “Mayalar karmaşık bir takvim geliştirdi ve dünya üzerinde yaşamın bu denli uzun süreceğini öngöremedikleri için 2012’de sonlandırdı” sözleriyle açıklıyor.

‘Yer çekimi bloke olacak’

21 Aralık 2012’de dünya üzerinde çok “ilginç” şeylerin meydana geleceği iddia ediliyor. Bilimsel olarak bir açıklama olmasa da en çok duyulan söylentiler şu şekilde:

– Dünya 21 aralıkta rezonansındaki değişiklikler nedeniyle tersten dönecek ve güneş batıdan doğacak.

– Yer çekimi bloke olacak, her şey üst üste binecek.

– Teknik ekipmanlar ve haberleşme bitecek, uçaklar havalanmayacak, radarlar çalışmayacak.

– İnsanlar başka bir boyuta geçecek, üst bilinç düzeyine ulaşılacak bu sayede telepati ile iletisim sağlanabilecek, uzaylılarla temas kurulacak.

– Rus basınına göre uzaylılar dünyaya gelecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika