spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

NASA’dan Astronotlar için çok önemli hamle

Seçtiklerimiz

Uzun zamandan beri Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi Başkanlığı tarafından astronotların daha iyi bir yaşam şartlarına ulaşabilmesi adına yaşam modülü üzerinde çalışmalar yaptığı bilinirken bu konuda çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda modülün genişletilmesinin yedi saatten daha fazla sürdüğü belirtilirken modül içerisinde aynı zamanda hava da yollandı.
 
NASA’dan Çok Önemli Hamle!
 
Astronotların yapılan bu proje için çeşitli testler yaptığı ve özellikle modülün uzayda güvenli bir şekilde kullanılıp kullanılmayacağının belirlenmeye çalışıldığı açıklanırken modül ile ilgili yapılacak yeni testlerin ardından astronotların uzayda bu modülü kullanmaya başlayacağı belirtildi. 18 milyon dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirilen modülün ilk defa denenmesi oldukça heyecan yaratırken bu çalışmanın başarılı bir şekilde gerçekleşmesi halinde uzay çalışmalarında astronotların işleri çok daha kolay olacak.
 
Az Yer Kaplıyor
 
Modülün sunduğu avantajlardan bir diğeri çok az yer kaplaması ve astronotları dış tehditlere karşı koruyabilmesi. Astronotların bu gelişmelerden memnun olduğu belirtilirken yapılacak yeni güncelleştirmeler ile birlikte yaşam alanı çok daha kullanışlı bir hale getirilecek. Uzay ile ilgili yapılan çalışmalar son yıllarda daha başarılı sonuçlar vermeye başlarken yaşam modülü gibi projelerle de bu çalışmalar kolaylaştırılmaya çalışıyor. Bu konuyla ilgili elde edilen bilgilerde astronotların uzay şartlarının iyileştirilmesinin daha uzun süre uzayda kalınmasını sağlayacağı ve bu durumun da kuşkusuz çalışmaların daha iyi bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan vereceği söylendi.  
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika