spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

NASA’da uzay asansörü devrimi

Seçtiklerimiz

İnsanoğlu bilim konusunda ilerlemeya kaydettiğinde beri dünya dışı yaşam ve farklı gezegenler ilgi odağı olmuştur.Evrende yalnızmıyız veya insanoğlunun yaşamını sürdürebileceği farklı gezegenler var mı? Tüm bunlar ile beraber ülkeler hem diğer ülkelerin önüne geçmek hemde bu merakını geçirmek için sık sık yeni araştırmalar ve uzaya uzay araçları göndermekte.

Bu işin öncülüğünü kuşkusuz Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA)gerçekleştiriyor.NASA tüm bu araştırmalar ve işlemler için büyük miktarlarda para harcamakta.Bu para harcamaların bir nebze önüne geliştirmek için projeler geliştirilse de bu gelişmelerin en etkili olanı ise kuşkusuz uzay asansörü.Uzay asansörü patentini ise teknoloji ve bilim firması Thoth Technology oldu.Proje kapsamında 20 Km’lik bir mesafede uzay asansörü ile yakıt kullanımını sıfıra indirmesi ile beraber yüzde 30’luk bir kar elde edilmesi planlanıyor.

Thoth Technology CEO’su Caroline Roberts asansörde bulunan piste geri dönen araçların burada yakıt ikmali yapabilmelerini de sağlayacak projenin böylece ileride daha kolay ve araştırmaların daha sık yapılabilmesine olanak sağlayacağını belirtti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika