spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Mynmar’a 4 Adet JF-17 Teslim Edildi

Seçtiklerimiz

Kasım 2016 sonunda yapılan anlaşma ile Pakistan Myanmar ile JF-17 satışı konusunda el sıkışmıştı. Toplam 16 adet uçak için gerçekleştirilen anlaşmanın ayrıca 8 uçaklık da opsiyonu bulunuyor.
 
Mynmar için üretilen 6 uçak, testlerin ardından geçtiğimiz ekim ayında Pathein Hava Üssü’ne götürüldü. Burada Pakistanlı pilotlarla birlikte Mynmarlı pilotların eğitimi başladı.

HAVA KUVVETLERİ GÜNÜ’NDE TÖREN YAPILDI


Mynmar Hava Kuvvetleri’nin 71’nci kuruluş yıl dönümünde ise uçaklar için resmi tören gerçekleştirildi. Mynmar envanterine JF-17’lerin yanı sıra Z-9 Dauphin tipi helikophter ve ATR72 tipi uçak da eklemiş oldu.
 
F-16’DAN DAHA UCUZ


Pakistan’ın Çin ile ortak geliştirdiği tek motorlu uçak, ses hızının 1,6 kat üzerinde uçabiliyor. Guizhou WS-13 veya Klimov RD-93 motoruna sahip uçak, Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından 2010’dan bu yana kullanılıyor.

F-16’larla birlikte Pakistan’ın ana vurucu gücünü oluşturan JF-17’lerinin ihracı için de Pakistan önemli çabalar içinde. Mynmar’dan sonra uçak Nijerya’ya da satılacak. F-16’nın kapasitesinin biraz altında olan uçak, fiyat olarak yüzde 50 daha ucuz.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika