spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Muskat Havaalanı Enka’nın başına dert oldu

Seçtiklerimiz

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş, Umman’da bulunan Muskat Uluslararası Havaalanı Terminali’nin inşasına ilişkin kontratı ortağı olduğu konsorsiyumla geçtiğimiz ay imzaladığını duyurmasının ardından inşaatla ilgili birçok sorun arka arkaya geldi.

1.8 milyar Amerikan dolarına mal olacak olan inşaatta, geçtiğimiz gün yüklenici firmaya ait bir aracın Hintli işçiyi ezmesi iş bırakma eylemini de beraberinde getirdi.

İş yeri güvenliğinin iyi olmadığını ve bu yüzden bir işçinin hayatını kaybetmesini protesto eden işçiler gün boyu protestolarını sürdürdüler. Umman ve diğer Körfez ülkelerinde bu tür grevler yok denecek kadar az olmasına rağmen binlerce işçinin greve gitmesi bölgede şaşkınlıkla karşılandı.

İnşaatın yapımını yüklenen firma ise yaptığı açıklamada, grev yapılamdığını iddia ederek, bu tür kazaların bir kez daha yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti. Ölümle sonuçlanan kazanın ardından ise hem hükümet hem de yüklenici firma soruşturma balattı.

Muskat Havaalanı ne zaman açılacak?

Toplamda 10 bin işçinin çalıştığı ve 2013 yılı sonu itibariyle bitirilmesi planlanan inşaatta yaşanan diğer bir talihsiz olay ise, uçakların ineceği zeminle ilgili oldu. Yapılan çalışmalar sonucu Havaalanında uçakların iniş yapacağı alanın tam ortasında zeminin yumuşak olması iş bitirme planlarını 2014’ün sonuna itti.

Air News Timews / Özel

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika