spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Musk’ın Roketini Dünyadan Görüntüledi

Seçtiklerimiz

İçinde "Starman" adında bir cansız şoförle uzayda yolculuğuna devam eden SpaceX’in Falcon roketi, 6 Şubat’ta uzaya fırlatıldı ve Mars’ın yörüngesine doğru yola çıktı. Ancak yaşanan ufak aksaklıklar nedeniyle güzergahı değişen Falcon roketi, farklı bir yere doğru uzayda sürükleniyor.Uzaya fırlatıldıktan sonra Dünya’nın her yerinden ilgiyle takip edilen bu harika olay, uzay fotoğrafçısı Rogelio Bernal Andreo’nun da dikkatini çekti.

"Herkes roketin içinden Dünya’yı görebilirken, Dünya’dan da roketin görüntüsüne erişmeliyiz" diye düşünen Andreo, uzaydaki roketin fotoğraflarını ve videosunu çekebilmek için harekete geçti. Uzaya doğru yol alan parlak bir aracın görüntülerini almanın çok zor olduğunu bilse de, teleskoplarını ve kameralarını alarak işe koyuldu.

Kilometrelerce ötede yol alan bir cismi kayda almak hiç de kolay değildi. Kaliforniya’da evinin yakınındaki bir alanda çekim yapabileceğini düşünen fotoğrafçı, ekipmanlarını yerleştirdi ve uzayda süzülen Tesla’yı aramaya başladı.

NASA’nın sağladığı verileri kullanarak Tesla’nın gökyüzünün neresinde olduğunu hesaplayan fotoğrafçı, uzun uğraşlar sonucu bir hareketlilik keşfetti. 9 Şubat’ta kayıtlarına başlayan fotoğrafçı uzun süre bir şey elde edemezken, fark ettiği hareketliliği kayda aldı ve roketi görüntülemeyi başardı.İşte bu ufacık görünen parlak nesne, Tesla’yı taşıyan Falcon roketinin ta kendisi! Ufacık bir görüntü almak için günlerce uğraşan fotoğrafçı, bu görüntüleri kaydedebildiği için kendini çok mutlu hissediyor. 


İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika