spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Muğla’ya Gelen Turistlerin %90’ı memnun ayrılıyor

Seçtiklerimiz

İngiliz havayolu şirketi ve tur operatörlerinden Jet2.com Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Janice MATHER, Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Müdürü Nick LOUDEN ile ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü A. Hamdi GÜVENÇ Vali Şahin’i makamında ziyaret ederek İngiltere ve Muğla arasında düzenledikleri turlarla ilgili bilgi verdiler.

Makamında İngiltere’den gelen Jet2.com yetkililerini ağırlamaktan, onları Muğla’da görmekten ve misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Vali Şahin, yapılan işbirliğinden dolayı da memnuniyetini dile getirdi ve teşekkür etti.

Vali Şahin’e 2012 ve 2013 uçuş planlamaları ile ilgili bilgiler veren Jet2.com Genel Müdürü Janice Mather yaptığı konuşmada, 2012 Ocak – Haziran döneminde Muğla’ya 20.000’e yakın turist getirdiklerini ve İngiltere’ye döndükten sonra gelen turistlerden 700 kişiyle anket yaptıklarını, bu anketin sonucuna göre %90’ının Muğla’dan memnun ayrıldıklarını ve yeniden gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

Vali Şahin İngiltere’de yapılan anket sonucunda ortaya çıkan %90 memnuniyetten dolayı Muğla’daki turizm sektör temsilcilerine ve Muğla halkına teşekkür etti.

İngiltere’den Muğla’ya havayolu ile gelen yolcu sayısının her yıl arttığını belirten Mather, 2011 yılında 135,110 kişinin Muğla’ya geldiğini bu sayının 2012 yılında yaklaşık 184,342 olmasının beklendiğini dile getirdi. Artışın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini öngören Mather, 2013 yılında turist sayısının yaklaşık 221,916 kişi, 2014’te ise 257,448 kişi olmasını beklediklerini söyledi.

Ayrıca, Genel Müdür Mather, İngiltere’nin Belfast, Blackpool, East Midlands, Glasgow, Edinburgh, Leeds Bradford , Manchester, Newcastle şehirlerinden Dalaman Havalimanına haftada 12 sefer, Milas bodrum Havalimanına ise 6-7 sefer yapıldığını dile getirdi.

Vali Şahin, bir süre misafirlerle sohbet ettikten sonra, ziyaretçilere Muğla’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika