spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Moskova’da 80 sefer ertelendi

Seçtiklerimiz

Yılbaşı tatili sonrası evlerine dönmeye çalışan yerli ve yabancı vatandaşlar uçuşlarda yaşanan aksamalardan olumsuz etkilendi. Interfax’ın haberine göre pistlerin temizlenmesi ve buzlanmaya karşı uçakların yıkanması nedeni ile seferler düzenli yapılamadı. Her bir uçak için iniş ve kalkışlarda ek 15 dakika hazırlık işlemleri yapıldı.

Domodedovo Havalimanı’nda 43 sefer gecikmeli olarak yapılırken, 12 uçuş da iptal edildi. Hava şartlarının olumsuz etkilediği Vnukova Havalimanı’nda 9, Şeremetyevo Havalimanı’nda da 28 sefer ertelendi. Hafta içinde eksi 20’lerin üzerinde soğuk havaların görüldüğü Moskova’da hafta sonu sıcaklıklar artı 1 dereceye kadar yükseldi. Ancak rüzgar ve yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

12 Ocak mesaiye başlayacak Moskovalıların sıkıntı yaşamaması için 15 bin çeşitli boyutlarda kar aracı ve 4 bin kamyon görev yapıyor. Salı günü kar yağışı azalırken, sıcaklıklar da artı 2-3 dereceye kadar çıkacak. Geceleri eksi 4-9 dereceye kadar soğuk bekleniyor. Hafta sonuna kadar kar yağışı öngörülmüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika