spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Model uçaklar nefes kesti

Seçtiklerimiz

Lise öğrencilerinin yaptığı model uçaklar nefes kesti
 
 
İGA’nın ana sponsorluğunda düzenlenen ‘İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması’nın kazananları belli oldu. Son aşamada yarışmaya hak kazanan takımların model uçaklarını uçurduğu anlar ise renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada birinciliğe layık görülen ‘ANKA’ isimli model uçaklarıyla yarışmaya katılan “Yürüyen Uçak” takımı ödüllerini İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu’ndan aldı.
 
 
İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşaat ve işletmesini üstlenen İGA Havalimanları’nın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile beraber düzenlediği ‘İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması’ tamamlandı. İstanbul genelindeki tüm resmi ve özel okullarda öğrenim gören lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, dört ekip finale kaldı. Jürinin değerlendirmesine tabi olan ekipler, eğitimler sonrasında model uçaklarını ürettiler ve uçaklarının belirlenen görevleri yerine getirdiğini gösteren bir uçuş gerçekleştirdiler.

 

 
İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen finalde rapor, uçuş ve jüriden en yüksek puanı alan ‘Yürüyen Uçak’ takımı büyük ödüle layık görüldü. Büyük ödüle sahip olan takım aynı zamanda İGA’da staj yapma hakkını elde etti.
 
 
İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu “Bizler İGA olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük projesiyle Türkiye’yi, sivil havacılık alanında bir yıldız gibi yükseltecek Yeni Havalimanı Projemizde emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemizi bu alanda en iyi yere taşımak için gençlerimizin de havacılığa ilgi duymaları gerekiyor. Sivil havacılık alanında ülkemizde, dünya standartlarında pek çok yüksek öğrenim programımız var; fakat lise öğrencilerinin meraklarını kamçılayacak, onları gökyüzü sevdasına bağlayacak böylesi bir yarışma ilk defa yapılıyor. Bugün burada yaşları 15 ile 18 arasında değişen gençlerin yoğun bir eğitim sonrası yaptığı model uçakların havada süzüldüğünü gördüğümüzde, İGA olarak gençlere destek olmaktan bir kez daha mutluluk duyduk. Önümüzdeki yıllarda da gençlerimizin havacılık alanında çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz “ dedi.

 

 
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise “İlklerin ve enlerin okulu İTÜ olarak 2013’te, Türkiye’deki hava taşımacılığının gururu THY’nin tam desteğiyle MIT, Cranfield, Boeing, THY ve British Columbia Üniversiteleri ortaklığında başlatmış oldukları hava taşımacılığı yüksek lisans programı sayesinde, sektörün ihtiyaç duyduğu üst düzey yönetici profilini yetiştirdiklerinin altını çizdi. İTÜ olarak, İGA ile böylesine özel bir projede yer aldıkları için duydukları memnuniyeti dile getiren Karaca, yine İGA ile yürüttükleri ve İstanbul’un çeşitli liselerinden gelen havacılık sevdalısı gençlerin buluştuğu sosyal sorumluluk projesi İGA İstanbul Liseler Arası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması’nı başarıyla tamamladıkları aktardı. Karaca, İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması’nda yarışan öğrencileri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
 
 
 
Ödüle layık görülen öğrenciler

Sıra Takımlar Ödül
Birinci Yürüyen Uçak Macbook Pro
İkinci Team Hyperion Macbook Ar
Üçüncü TK-M4 Türkuş iPad Mini
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika