spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Metroyla Sabiha Gökçen artık 10 dakika

Seçtiklerimiz

Kartal metrosunun, Tuzla’ya kadar uzatılmasına yönelik olarak vatandaşlardan gelen yoğun talepleri dikkate alarak konuyu Büyükşehir Belediyesi gündemine taşıyan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ısrarlı takibi sonuç verdi. Kadıköy – Kartal hattında hizmet veren metro hattı, yapılacak çalışmalar sonunda Tuzla’ya kadar uzanacak.

Başkan Yazıcı’nın talebini gündeme alan Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy-Kartal metrosunun Tuzla’ya kadar uzatılmasını kararlaştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy – Kartal metro hattının Tuzla’ya uzatılması için çalışmaların başladığını açıkladı.

Başkan Yazıcı müjdeyi verdi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’dan Halkalı’ya kadar kesintisiz ulaşım hizmeti vercek olan Marmaray’ın, Tuzla ilçemizde 3 istasyonu bulunacak. Bu istasyonlardan trene binen Tuzlalı vatandaşlarımız Halkalı’ya kadar hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacak. Metro ise, Kartal’dan Kadıköy meydanına kadar hizmet veriyor. Ancak Tuzlalı vatandaşlarımız, Kadıköy metrosunun da Tuzla’ya kadar uzatılmasını yönündeki taleplerini her fırsatta bana iletiyorlardı. Ben de konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. Yapılan değerlendirmeler sonunda nihayet Kadıköy metrosunun Tuzla’ya kadar uzatılması için karar alındı” şeklinde konuştu.

100 dakikada Halkalı, 36 dakikada Kadıköy 10 dakikada Sabiha Gökçen

Marmaray projesi güzergahında 3 durağa ev sahipliği yapan Tuzla, metro hattının da uzatılmasıyla ulaşımda önemli rahatlık yaşayacak. Metronun Tuzla’ya uzanması ile tersaneler mevkiinde metroya binen vatandaşlar 36 dakikada Kadıköy’e, 10 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaşabilecek. Marmaray projesi kapsamında Tuzla’daki hızlı trene binen vatandaşlar, 95 dakikada Halkalı’ya ulaşacak. Proje kapsamında Marmaray ile Metro birleşmesi Kadıköy ve Tuzla olarak belirlendi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika