spot_img
spot_imgspot_img
20 C
İstanbul
Pazartesi, 15 Nisan 2024

Mersin’de Kruvaziyer Turizmi

Seçtiklerimiz

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin’in kruvaziyer limanı olmak için başlattığı çalışmalarda, ilk geminin geçtiğimiz günlerde kente gelmesiyle önemli bir virajın alındığını belirtti.

Özellikle turizmciler için önem taşıyan memnuniyet anketinde, tüm yolcuların memnun ayrıldığını söylemesini Mersin’in başarısı olarak niteleyen Demir, şunları kaydetti:

"Kruvaziyer turizmi otellerimize pozitif etki yapacak. Yapılan araştırmalarda, gemiyle gelen turistin kenti beğenmesi durumunda, bir sonraki sezonda tatilini geçirmek için geldiği görülüyor. Gördüğü ilgiden memnun kalan, kentin farklı yönlerini görmek isteyen turistin, gemiyle yapacağı bir günlük turla yetinmeyip bir sonraki sene otellerde kaldığı kanıtlanmış. Bu yüzden gemiyle gelen her turist bizler için bir sonraki sene otelimizde konaklayacak potansiyel müşteri haline geliyor. Diğer yandan, tarihi kent merkezini 4 mevsim boyunca gezme imkanı bulan ziyaretçiler, turizm sezonunun tüm yıla yayılmasını sağlayan temel unsurlar olacaktır."

Kentte düzenlenen organizasyonların turizmle bir arada ele alınmasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Deemir, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu amaçla, önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Narenciye Festivali’ne destek vermek istiyoruz. Festivalin turistin ilgisini çekmesi için her şey mevcut. İspanya’da, İtalya’da düzenlenen domates festivalleri yöresel tarım ürünlerini tanıtıp markalaştırırken, turistler için mutlaka görülmesi gerekli organizasyonlar olarak nitelendiriliyor. Bugün Ticaret Borsası sayesinde böyle bir etkinliğe sahibiz. Festivalin turizme açılması için her türlü işbirliğine hazırız."

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika